2010 yaz mayo ve bikini modası
MODA HABER

2010 yaz mayo ve bikini modası

‘in’ ama vücut şeklimize uygun mu?

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Haziran 2010

Yaz geldi çattı, deniz mevsimi çoktan açıldı bile… "Hala mayomu-bikinimi-mayokinimi seçemedim" diyorsanız, birkaç tüyo vermeye geldim kızlar ;). Bizlere hediye almak isteyen beylerin de başımızın üzerinde yerleri var elbette! Belki trend çılgını değilsiniz, moda umurunuzda bile değil, "ama almışken de bari alakası olsun" diyorsunuz, belki birazcık orada burada fazlalıklarınız var ya da ufacık bir göğüs, kocaman bir popo, kıvrımsız bir bel... :( Eyyyvahhh… mı acaba? Elbette Miss.Vücut olmak kim istemez? Ne dünyanın sonu, ne de çözümsüz bir sorun var elimizde! Önce özgüven, sonra sağlıklı beslenme ve spor, sonra da hala kalan ufaklıkları gizlemek ya da ortaya çıkarmak için bazı hileler… İlle de dürüst olacağım derseniz, buyurun hep beraber çıplak dolaşalım o zaman:) "Eee o da olmaz ki Sibel derseniz", doğal güzelliğinize biraz destek, hepsi o, zaten siz en özel, en güzelsiniz!

Önce 2010 Yaz Mayo ve Bikini ana modellerine bir göz atalım…
►Bikinilerde; Straplez, tek omuz, atlet ve kendi başına bol desenli üstler kullanılıyor.
►Mayolar, kesik kesik sanki paramparça, derin V yaka dikkatlerden kaçacak gibi değil, grafik desenler ise alabildiğine…
►Mayo-bikini aşkından dünyaya gelmiş, 2010 trendleri ile karakterize olan mayokiniler pek bir kadın, kıvrım kıvrım ortada...
Kimi zaman iplerle süslenmiş modeller, işlemeler, boncuklar, swarowski taşlar, kimi zaman maxi boy, desenli plaj elbiseleri ve kocaman plaj çantaları. Renkler florasan değil, pastel ya da koyu tonlarda capcanlı desenli, düz renk de oldukça hakim. Ana tema belli; plajlar sanki podyumdaki kadar şık; gündüz denize, akşam kulübe…

Modeller için TIKLAYINIZ

Zeki 2010 Mayo ve Bikini koleksiyonu ile plajlar show yaparcasına albenili, şık… Süslü püslü modeller sizi akşam "ne giyeyim?" telaşından kurtaracak. Sadece denize girip güneşlenmekle kalmayıp, geceleri de asaletiniz cazibenizle bütünleşmiş yakıcı güneş etkisinde olmaya devam edecek!

"Zeki" modelleri için TIKLAYINIZ

Kyo My Friend 2010 Bikini modelleri hayatınızı kolaylaştırıyor. Farklı alt-üst beden satın alabilme şansı tanıyan koleksiyon birbiriyle uyumlu, pek bir çıtır… Koleksiyon, lame ve dorenin dişiliği ile sezonun ana temasını takip ederken, düzlerin yanında zebra desenliler, düğme aksesuarlılar da mevcut.

"Kyo My Friend" modelleri için TIKLAYINIZ

Sunset 2010 Mayo ve Bikini modelleri şık bir kombinle yaz akşamlarınızı daha da enerjik yapmak için yaratılmış. Drapeli, kruvaze kesimler, derin V yaka, kemer ve tokalı, tek omuzlu modeller ile 60'ların kalın askısı… Renkler koyu ama canlı, pullar payetler öyle ışıltılı ki, göz alırcasına...

Ve daha pek çok güzel markanın, birbirinden etkileyici modelleri askılarda bizleri bekliyor. Parlak ve şık, 'in' ama bu sefer tüm otoritesiyle belirgin… Metalik renk paletinden alınan altın ve gümüş plajlarda güneşle bütünlüğü ile daha da yakıcı… İşlemeler, boncuklar, taşlar, fiyonklar, metalik renkli yapma çiçekler ile süslenmiş bir hikaye 2010…

"Sunset" modelleri için TIKLAYINIZ

VÜCUT ŞEKLİMİZE GÖRE EN DOĞRU MAYO VE BİKİNİYİ NASIL SEÇMELİYİZ?
En önemli konu görselde vücudun dengesini sağlamak…

Farklı farklı vücut yapılarımız var; uzun-kısa bedenliler, dar-geniş kalçalılar, büyük-küçük göğüslüler, göbekliler... En genel dördünü konuşurken bölgesel problemlerden de bahsedeceğiz.

►KUM SAATİ Vücutlar
Göğüs ve basen ölçüleriniz birbirine çok yakın, dengede ve bel oyuntunuz mümkün olduğunca belirgindir. Scarlett Johansson, Selma Hayek, Jessica Alba, Kate Winslet gibi isimler 'kum saati' vücut şekline sahip ünlülerdir.

-Bikini modelleri sizin için yaratılmış.
-Göğsü kavrayarak destek veren boyundan bağlı ipli modeller tercih edin.
-Eğer zayıf bir kum saati iseniz, o zaman klasik bir üçgen-ipli bikini de süper duracaktır.
-Renk ve desende uyumlu alt-üst bikini kullanın, farklı alt-üst desenler dengeyi bozar.

Uygun modeller için TIKLAYINIZ

ÜÇGEN Vücutlar
Kim Kardashian, Shakira, Rihanna, Eva Mendes gibi sizin de basen ölçünüz göğüs ölçünüze göre daha mı geniş? Vücut ağırlığınız kalça ve basende toplanmış, kıvrımlı bir bel yapınız da varsa, evet, siz bir 'üçgen'siniz.

-Üçgen vücutlu olmak genelde düz bir karına sahip olmaktır, bikini giymekten korkmayın.
-Vücudu dengelemek için renk ve desen kullanın. Hareketli desenler dikkat çeker, düz-koyu renkler minimize eder. Desenli-hareketli bir üst süper dururken, düz-koyu renk bir alt sakin sakin bakarak dikkati yukarıya iletecek ve sevimli, uyumlu bir görüntü elde edeceksiniz. İlle de desenli bir alt ise büyük-koyu renk desenleri tercih edin, minik desenli altlardan kaçının.
-Ayrı ayrı satılan bikini alt-üstler farklı beden seçimi için size kolaylık sağlayacaktır.
-Straplez üstler kesinlikle sizin modeliniz. Ne kadar küçük bir üst olursa olsun teşhirci durmayacak ama dikkat çekecektir, istediğimiz de zaten dikkati yukarıda toplamak değil mi?
-Göğüsleri biraz daha büyük göstermek istersek destekli üstler kullanmanızda fayda var.

Uygun modeller için TIKLAYINIZ

TERS ÜÇGEN Vücutlar
Merak etmeyin, onlar da mükemmel değil… Geniş omuzlar, iri göğüsler ama dar bir kalça, beden ağırlığının çoğu neredeyse yukarıda! Victoria Beckham, Audrina Patridge, Jessica Simpson, Angelina Jolie ters üçgen vücut şekline sahip ünlülerden.

-Straplezden kesinlikle uzak durun, geniş göğüs bölgesini aşağı çekerek basık gösterecektir.
-Alttan tel destekli, boyundan bağlı, yeterli kumaş desteği olan modeller sizin için ideal.
-Üçgen vücudun tersine bir ikili yaratmak en uygunu. Üstte koyu-düz renk bir bikini üstü ve hareketli, desenli dikkati üzerine çekecek bir alt ile dengeyi sağlayacaksınız.
-Sizin de alt-üst ayrı bedenlerde satılan modellere yönelmeniz gerekecek.
-Küçücük bir popo ile ufacık ipli altları giyme şansına sahip olan ender vücutlardansınız, keyfini çıkarın!

Uygun modeller için TIKLAYINIZ!

DİKDÖRTGEN Vücutlar
Cameron Diaz, Hilary Duff, Kate Hudson, Kelly Ripa gibi siz de sert ama atletik omuz yapısı ile aynı oranda basene sahipsiniz. Bel oyuntunuz fazla olmadan kalın iniyor… Gruba hoş geldiniz, siz bir 'dikdörtgen'siniz.

-Öncelikle bu atletik görüntü ve kalın beli yok etmek, vücudu dengelemek lazım.
-Göğüs ve basene yuvarlaklık katmak için biraz fırfır, fiyonk oyunu oynayalım, enerji katalım.
-Moyokini tam size göre, göz belde oyuntu gibi algılayacak, hoş duracaktır.
-Cicili, çıtır çiçek desenleri süper, iç çamaşırı görüntüsündeki pıtırcıklar da harika duracak, görüntüyü yumuşatacak, atletik görüntü feminenlik kazanacak.
-Zayıfsanız göğüste büzgülü ve destekli modeller uygun. Altta tek tarafı bağcıklı modeller de dikkati basene çekeceğinden doğru seçim olacaktır.

Uygun modeller için TIKLAYINIZ

Göbeğiniz mi var?
-Alt bedeni koyu renk desenli, üste doğru açılan tek parça mayolar sizin için en ideali.
-Enine çizgiden aman uzak durun.
-Göğüse doğru drapeleri olan modeller de hoş durur, dikkati bir nebze göbekten uzağa atacaktır.
-Boy-shorts'tan kaçın, karnı tam kavramayan yanlış kesimler alta inerek çirkin bir görüntü sergileyebilir. Giyeceğim derseniz de tam kavramasına dikkat edin.

2010 Mayo ve Bikini trendleri neler, hangileri bizim için?
Umarım şuan daha bir keyifle doğru modelleri deneyecek, aynalara bakarken güzel yüzünüzü somurtmayacaksınız! Kim ne derse desin, en uygun modelin her zaman sizin kendinizi içinde en iyi hissettiğiniz olduğunu hiç unutmayın ;)

Yine konuşalım…
Sevgiler & Sıcacık Tatiller…