2025 İlkbahar Gelinlik Trendleri
WEDDING

2025 İlkbahar Gelinlik Trendleri

2025 İlkbahar Gelinlik Moda Haftası modern çizgiler, cesur drapeler, farklı bel kesimleri, romantik fiyonklar, asi formlar, göz alıcı işlemeler ve mis kokulu çiçek detaylarını içeren tasarımlarla her gelin adayının zevkine hitap eden geniş bir yelpaze sun

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Temmuz 2024

Sinem Aydınoğlu

Yunan Tanrıçalarından İlhamla: Drapeli Gelinlik Tasarımları

2025 İlkbahar gelinlik koleksiyonlarında öne çıkan trendlerden biri olan drape detaylı gelinlik modelleri Yunan Tanrıçası Helen’den rol çalmak isteyen gelin adaylarına ilham verecek gibi görünüyor. Hazır giyim koleksiyonlarında sıklıkla rastladığımız drapeler; 2025 İlkbahar gelinlik sezonu için gelinliğin ihtişamını zarafetle buluşturmaya hazırlanıyor.

Draperler; Isabel Sanchi, Justin Alexander, Victor & Rolf 2025 bahar koleksiyonlarında minimalist silüetlere dram ve hareket katarken, Galia Lahav, Dana Harel ve Danielle Frankel sanat eseri kıvamında tasarladığı heykelimsi dökümlerle çarpıcı ve Helenistik bir görünüm vadediyor. 


Zaman Kapsülüyle Viktoryen Döneme Yolculuk

Gelinlikte bel kıvrımına illüzyonist bir dokunuş etkisi veren V şekli, Viktoryen Dönemi’nin kum saati vücut görünümünü günümüze taşıyor. Cinq, Justin Alexander, Tanner Fletcher ve Wona Concept tasarımcıları başta olmak üzere birçok gelinlik koleksiyonunda, kalçadan aşağı doğru inen ve tasarımın odak noktasını oluşturan V formuna rastlıyoruz. A kesim ve balo tipi gelinlik tasarımlarında sıklıkla tercih edilen bu form bel kıvrımını daraltıcı etkisi ve uzun bir silüet yaratmasıyla minyon tipli gelin adaylarının popüler gelinlik modeli olmaya aday.

Fotoğraflar: Galia Lahav izniyle

Üstelik gelinlikte V şekli gelin adaylarının tek bir görünüme mahkûm olmasına izin vermeyerek farklı kumaş, model ya da materyallerle romantik bir görünüme olanak veriyor. Lihi Hod’un tepeden tırnağa Fransız danteliyle tasarlanmış balo tipi gelinlik modeliyle romantik bir gelin olabilir, Galia Lahav’ın korsaj detaylı belli belirsiz V şekliyle de seksi bir gelin olmak mümkün. Tek yapmanız gereken o gün nasıl bir duruş sergilemek istediğinize karar vermek.

Fotoğraflar: Hera Couture, Ines di Santo, Cinq izniyle

Fiyonksuz Gelin Olmaz

Romantik gelinliklerin olmazsa olmazı kurdele detayı son yıllarda tasarımcıların İlkbahar/Yaz ve Sonbahar/Kış koleksiyonlarında da bolca yer aldı. İşte tam da bu nedenle fiyonklar artık sadece romantik stili benimseyen gelinlerin tekelinde kalmayacak. 2025 yılı gelinlik modası; her sezon fiyonk kullanımı ile öne çıkan Viktor & Rolf, Oscar de la Renta ve Monique Lhuillier’in yanı sıra büyük ve küçük formlarıyla, farklı renkleriyle, avangart ya da geleneksel vurgularla, asimetrik veya klasik yapıda birçok koleksiyonda yerini aldı.

Lein, Honor, Amsale ya da Tanner Fletcher 2025 Bahar Gelinlik Koleksiyonu’ndaki gibi zarif görünümleriyle, Mira Zwillinger’ın seksi sırt detayıyla ya da Nardos 2025 İlkbahar Koleksiyonu’nda yer alan kocaman formuyla bu yılın en çok tercih edilen gelinlik trendi olacak. Kim bilir belki de “Duvaksız gelin olmaz” söylemi 2025 baharında “Fiyonksuz gelin olmaz”a evrilecek.


Beller Aşağı

Bridal Moda Haftası’nda fazlasıyla dikkat çeken bir diğer silüet ise gelinliklerdeki düşük bel yapısı oluyor. Modern gelinlerin radarına girecek olan bu silüet doğru vücut tipinde tercih edilirse kusursuz bir görünüm verir ve üst bedenin olduğundan daha uzun görünmesini sağlar. 2025 baharında birçok koleksiyonda yer alırken her tasarımcının kendine özgü dokunuşuyla farklılaştırdığı düşük bel gelinliklerin avantajlarından biri de sonsuz seçenekleri oluyor. Korsaj yapılı düşük bel Chosen by Khya Alter Ego tasarımı tüllü yapısıyla modern bir romantizm sunarken, Marchesa devasa gül detayıyla birleştirdiği düşük bel gelinlik tasarımını cesur bir görünüm sergilemek isteyen gelin adaylarına ithaf ediyor. Reem Acra ise üst bedeni taş işlemeli eteği tül kumaştan tasarlanmış gelinliği zig zag detaylarla belirgin bir çizgiyle ayırarak dikkat çekici bir görünüm sunuyor. Amacınız sadece üst bedeninizi uzatmaksa Anne Barge’ın tepeden tırnağa dantel kumaştan tasarlanmış tasarımını tercih ederek hem trendlerin gerisinde kalmamış hem de dilediğiniz görünüme kavuşmuş olursunuz. 

Fotoğraflar: Reem Acra, Monique Lhuillier ve Chosen by Khya Alter Ego izniyle

Çiçekler Çiçekler Çiçekler

3 boyutlu çiçekler, aplike ve nakışlar sezonun gelinliklerini çiçek bahçesine çevirmeye niyetli! Honor’un papatyaları baharı düğününüze getirmekle kalmayacak trendlere uyarken romantikliğin kitabını yazdıracak bir tasarım.

Fotoğraflar: Dana Harel, Yolancris ve Honor izniyle

Justin Alexander’ın kollarında yer alan çiçekleri, Mira Zwillinger’ın motifleri, Nardos’un aplikeleri ve Yolancris’ın muhteşem dokunuşlarıyla çiçekler hayatınızda zamansız bir anı bırakacak. 

Fotoğraflar: Justin Alexander ve Reem Acra izniyle

Renk Veren Detaylar

Geleneksel beyaz gelinlik henüz tarih olmaya çok uzak olsa da bu bahar mavi ve siyah renk detaylarıyla gelinliğine renk katmak isteyen gelin adaylarına farklı seçenekler sunuyor. Üstelik Alejandra Alonso Rojas’ın siyah fiyonk detayı ya da Tanner Fletcher tasarımı gelinliğin bebek mavisi dokunuşu gibi gelinlik trendleriyle harmanlanarak hem gelinliğe renk katıyor hem de trendlere uyum sağlayan bir etki veriyor.

“Benim cesaretim var” diyenlerse Ines Di Santo’nun straplez model, ipek tafta gelinlik modelini veya Nadia Manjarez’in siyah gelinliğini listelerine alabilir. Henüz baştan aşağı farklı renk giyecek cesaretiniz olmasa da küçük detaylarla gelinliğinize renk katabileceğinizi unutmayın!

Fotoğraf: Getty Images