Bademli ve pirinçli tavuk salatası
LIFESTYLE

Bademli ve pirinçli tavuk salatası

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Şubat 2011

Malzemeler

►250 gr. Amerikan pirinci
►100 gr. taze üzüm
►250 gr. arpacık soğan
►200 gr. Badem
►500 gr. Tavukgöğsü
►Tuz
►Karabiber
►Marul yaprakları

Sos için;
►½ kg. süt
►200 gr. Mantar
►Tereyağı

Hazırlanışı

Amerikan pirincini haşlayıp bir kaba alın. Bademleri 5 dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Diğer tarafta arpacık soğanların da kabuğunu soyun. Tavuğu ızgara olarak hazırlayın.

Sos için: Küçük bir tencerede tereyağını kızdırıp içinde soğanı soteleyin. Mantarı ilave edip 2-3 dakika çevirin. Bu karışıma süt ve hazır kremayı ilave edin. Son olarak pirinç, badem, üzüm, tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın. Servis tabağına yeşil marul yapraklarını dizin. Önceden hazırladığınız ızgara tavukları yerleştirin. Son olarak pirinçli mantarlı sosu ilave ederek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun