Barbekünün tadı yağsız kuzu eti ve şarapla çıkar
LIFESTYLE

Barbekünün tadı yağsız kuzu eti ve şarapla çıkar

Kalabalık bir arkadaş grubuna yemek daveti vermek, planlama gerektirir. Özellikle bu daveti, bahçe veya terasınızda düzenleyecekseniz, hazırlıklara önceden başlamalısınız. Bouquet dergisi; mutfak alışverişi ve dekorasyon fikirlerinin ayrı ayrı listelenmes

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Nisan 2010

►Et seçimi
İdeal barbekü için en doğru seçim yağsız kuzu etidir. Eti parçalara ayırarak pişirmek yerine, bütün halinde pişirmeyi tercih edin. Kırmızı etleri; kırmızı şarap, birkaç dal biberiye ve taze çekilmiş karabiberle birkaç saat buzdolabında dinlendirirseniz, etin lezzetini artırırsınız. Eti dinlendirdikten sonra kızgın barbekü demirine atmadan önce mutlaka kurulayın; aksi takdirde ıslak et barbekünün demirine yapışabilir. Mönüyü; tavuk eti, deniz mahsulleri ve şarküteri ürünleriyle çeşitlendirebilirsiniz.

►Küçük süprizler

Misafirlerinizi ana yemek gelene kadar küçük ve lezzetli kanepelerle şımartabilirsiniz. Cevizli ekmeği küçük dilimler halinde kesip, üzerine ince bir tabaka halinde zeytin ezmesi sürün; ince dilimlenmiş tam yağlı Ezine peyniri ile yine ince dilimlenmiş kiraz domatesi yerleştirin. Hazırlamış olduğunuz bu kanepeleri taze fesleğen yaprakları ile süsleyin. Yanına Verano, Villa Doluca Klasik Roze ya da Doluca Roze gibi roze şaraplar çok yakışacaktır.

►Yemek alanı
Yemek davetleri için seçeceğiniz alan, fonksiyonel olmalıdır. Öğle saatlerinde başlayan bir barbekü ziyafeti gece devam edebilir ve parti havasına bürünebilir. Öncelikle yemek alanını eve yakın bir yere konumlamalısınız ve bahçe veya terasınızda bir barbekü alanı oluşturmalısınız. Masa ve pişirme alanı arasında kullanmak için ahşap bir servis masası bulundurmak yerinde olacaktır. Ham ahşap uzun bir yemek masası, ahşap sandalyeler veya tek bir bank; beklenmedik bahar yağmurlarına karşı bir tente veya geniş bir şemsiye altına kurulmalıdır. Bu seçimler misafir sayısına göre şekillenebilir.

►Sofra takımları
Beyaz ve pastel tonlardaki masa örtülerini daha resmi davetler için kullanmalısınız. Arkadaşlarınızla bir pazar günü barbekü keyfi yapacaksanız; renkli ve pratik, kağıt- vinil örtüleri tercih edebilirsiniz. Yemekdavetiniz için bir konsept belirlemek ve sofra takımlarını aynı konsepte uygun seçmek konukları eğlendirecektir. Mavi, turkuaz, turuncu, fuşya ve yeşil renkte cam bardak ve porselen takımlar seçebilirsiniz.

►Aydınlatma
Açık havada aydınlatma, hoş bir ambiyans myaratmak için kullanılabilir. Güneş mbatana kadar dostlarınızla olacağınızı hesaplayarak, bahçedeki ağacınızı, tente veya şemsiyenizi ya da yemek alanına giden yolu fenerlerle süsleyebilirsiniz. Masalarda tealightlar bulundurmak da bir alternatif...

►Barbekü sebzeleri
Şişlerde kullanacağınız domates, biber, patates, mantar gibi barbekü sebzelerininyanında farklı birliktelikler deneyebilirsiniz. Karides ızgara ile mısırı eşleştirebilir veya kuzu şişi ananas kızartması ile servis edebilirsiniz. Sebzeler barbeküdeyken, tam pişmeden yanmaya eğilimlidirler. Piştiklerinden emin olmak için her şeyin eşit büyüklükte ve ince bir şekilde doğranmış olmasına özen gösterin. DOĞRU

►Şarap seçimi
Bu tip yemek davetlerinde tek çeşit şarap almak yerine farklı şarap çeşitleri bulundurmak daha doğru olur. Böylece servis ettiğiniz farklı lezzetlerle doğru şarapları eşleştirdiğinizde, sunduğunuz yemeğin tadı daha iyi algılanır. Şarap çeşitlemesine giderken, belirlediğiniz mönü büyük önem taşır. Mönünüzde yer alan antrikotun yanına kalıcı, gövdeli ve tanenli yapısıyla Karma Cabernet SauvignonÖküzgözü yakışacaktır. Kuzu şiş ve tavuk şişe eşlik edecek şaraplar renk ve tat olarak birbirinden ayrılır. Kuzu şiş ile kendine has bir yumuşaklığa sahip Safarin Meriot; tavuk şiş ile defne ve limon çiçeği aromalı KAV Narince'yi içebilirsiniz. Deniz mahsulleri için seçiminiz, canlı ve diri lezzetiyle Safarin Sauvignon- Blanc olmalı. KAV Boğazkere-Öküzgözü gibi baharat aromalı şarapları ise çeşnili köftelerle içebilirsiniz.