Malzemeler:
►1,5 su bardağı bulgur
►1,5 tatlı kaşığı biber salçası
► 1 yemek kaşığı domates salçası
►2 büyük domates rendesi
►2 adet küp doğranmış soğan
►3-4 adet dövülmüş sarmısak
►Karabiber
►Kırmızı biber
►Tuz
►1 yemek kaşığı margarin
►1 kahve fincanı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Sıvı yağ ve margarini tencereye koyun. Soğanı öldürün. Ardından, domates rendesi, salçası biber salçası ve sarmısağı ekleyip kavurun. Bulguru ekleyin. Bulgura karışımı iyice yedirin. Baharatlarını ekleyin. Bulgurun üzerini kapatacak kadar su ekleyin.Önce harlı ateşte,sonra kısık ateşte,suyunu çekene kadar pişirin.
**Püf: Servise sunarken, üzerine buharda pişirilmiş sebze ve et parçaları ekleyebilirsiniz.
►1,5 su bardağı bulgur
►1,5 tatlı kaşığı biber salçası
► 1 yemek kaşığı domates salçası
►2 büyük domates rendesi
►2 adet küp doğranmış soğan
►3-4 adet dövülmüş sarmısak
►Karabiber
►Kırmızı biber
►Tuz
►1 yemek kaşığı margarin
►1 kahve fincanı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Sıvı yağ ve margarini tencereye koyun. Soğanı öldürün. Ardından, domates rendesi, salçası biber salçası ve sarmısağı ekleyip kavurun. Bulguru ekleyin. Bulgura karışımı iyice yedirin. Baharatlarını ekleyin. Bulgurun üzerini kapatacak kadar su ekleyin.Önce harlı ateşte,sonra kısık ateşte,suyunu çekene kadar pişirin.
**Püf: Servise sunarken, üzerine buharda pişirilmiş sebze ve et parçaları ekleyebilirsiniz.