Malzemeler:
►1 Su bardağı haşlanmış Meksika Fasulye
►Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
►2 Su bardağı pirinç
►5 Bardak Su
►Yarımdolmalık sarı biber
►Yarım dolmalık yeşil biber
►9 diş ezilmiş sarımsak
►1 adet çintilmiş soğan
►2 çorba kaşığı Kimyon
►1 çay bardağı Zeytinyağı ya da 3 yemek kaşığı tereyağı
►Tuz
►Tarçın bahar
Yapılışı:
Öncelikle kuşbaşı eti 1 yemek kaşığı suda kısık ateşte pişirin. Kabaca biberleri ve soğanı doğrayın. Başka bir kapta soğanı ve biberleri, sarmısağı zeytinyağında çevirin. Pirinci ekleyip birkaç kez daha çevirin. Eti ekleyin. Tuzunu atın. Tarçın baharı ekleyin.Harlı ateşte çevirdiğiniz malzemenin suyunu ekleyin. Su kaynayınca, altını kısın. Pirinçler piştiğinde altını kapatmadan önce, fasulyeyi ekleyip, 1-2 dakika daha pişirip altını kapatın.
Püf*** Beyaz ya da kırmızı şarapla tadını çıkarın!