LIFESTYLE
Doğru yemekle doğru şarap
Hangi yemekle hangi şarabın iyi gittiğini bilmek, büyük bir meziyet. Bu bakımdan, bilgiyi ayağınıza getiriyoruz; şarabın kalitesi ile yemeğin niteliği arasındaki köprüleri, yeniden inşa ediyoruz.
GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Mart 2010
Beyaz şarap ve midye: Zengin aromatik yapıya sahip beyaz sek ya da yarı sek şarabın yanında bir değişiklik yapın ve seçiminizi, midyeden yana kullanın. Sonra da, yaşayacağınız lezzet patlamasına hazırlanın.
Sake ve sushi: Sushi'nin yanında bir tür pirinç şarabı olan Sake içilmelidir. Genellikle beyaz şarap renginde olan Sake, hafif ekşimsi aroması ve ağızda bıraktığı lezzetli tat ile sushi düşkünlerini fazlasıyla memnun ediyor.
Kırmızı şarap ve biftek: Az pişmiş enfes biftek ve patates püresinden oluşan bir akşam yemeğinin yanında, gövdeli ve olgun kırmızı şarapları tercih etmelisiniz.
Beyaz şarap ve balık: Balığa eşlik eden en iyi içkinin rakı olduğu bir gerçektir; ancak olur da balıkla şarap içmek isterseniz, tercihinizi, asidi az, uzun beyaz şaraplardan yana kullanabilirsiniz.
Köpüklü şarap ve puding: Yemeğin sonunda servis edilen tatlı bir pudinge, bir kadeh köpüklü şarap ya da dömisek beyaz şaraptan daha iyi uyum sağlayacak başka bir şey düşünemiyoruz.
Sake ve sushi: Sushi'nin yanında bir tür pirinç şarabı olan Sake içilmelidir. Genellikle beyaz şarap renginde olan Sake, hafif ekşimsi aroması ve ağızda bıraktığı lezzetli tat ile sushi düşkünlerini fazlasıyla memnun ediyor.
Kırmızı şarap ve biftek: Az pişmiş enfes biftek ve patates püresinden oluşan bir akşam yemeğinin yanında, gövdeli ve olgun kırmızı şarapları tercih etmelisiniz.
Beyaz şarap ve balık: Balığa eşlik eden en iyi içkinin rakı olduğu bir gerçektir; ancak olur da balıkla şarap içmek isterseniz, tercihinizi, asidi az, uzun beyaz şaraplardan yana kullanabilirsiniz.
Köpüklü şarap ve puding: Yemeğin sonunda servis edilen tatlı bir pudinge, bir kadeh köpüklü şarap ya da dömisek beyaz şaraptan daha iyi uyum sağlayacak başka bir şey düşünemiyoruz.