Malzemeler:
►3 adet elma
►1 çay kaşığı tarçın
►4 yemek kaşığı tozşeker
►1 çay bardağı ceviz içi
Muhallebi için:
►5 su bardağı süt
►1 su bardağı toz şeker
►4 yemek kaşığı un
►1 paket vanilya
Süslemek için:
►Nane yaprakları
Hazırlanışı:
Elmaların kabuklarını soyup irice rendeleyin. Tavaya alıp üzerine toz şeker ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. İçine tarçın ve ceviz ekleyip karıştırın ve kupların dibine paylaştırın.
Süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Kuptaki elmaların üzerine ekleyin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun. Soğuyunca üzerine iri çekilmiş ceviz serpiştirip, nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
►3 adet elma
►1 çay kaşığı tarçın
►4 yemek kaşığı tozşeker
►1 çay bardağı ceviz içi
Muhallebi için:
►5 su bardağı süt
►1 su bardağı toz şeker
►4 yemek kaşığı un
►1 paket vanilya
Süslemek için:
►Nane yaprakları
Hazırlanışı:
Elmaların kabuklarını soyup irice rendeleyin. Tavaya alıp üzerine toz şeker ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. İçine tarçın ve ceviz ekleyip karıştırın ve kupların dibine paylaştırın.
Süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Kuptaki elmaların üzerine ekleyin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun. Soğuyunca üzerine iri çekilmiş ceviz serpiştirip, nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.