Malzemeler:
►2 avuç kadar ayıklanmış taze fasulye
►4-5 parça dövülmüş tavuk göğsü
►1,5 fincan zeytinyağı
►Tuz
►Karabiber
►4 adet domates
►1 adet halka doğranmış kuru soğan
►4-5 adet doğranmış taze soğan
►2 bardak su
►1,5 tatlı kaşığı domates salçası
►4 yemek kaşığı soya sosu
Hazırlanışı:
Fasulyeleri temizleyip, küçük kareler halinde doğrayın. 1 fincan zeytinyağı ile kuru soğanları, taze soğanları ve domatesleri ve fasulyeyi soteleyin, üzerine tuz ve karabiberini de ekleyin. Hazırladığınız bu içten dövülmüş göğüslerin içerisine koyarak sarın. Yeşil soğan yaprakları ile bağlayın. 2 bardak su ile kalan zeytinyağını,domates salçası ve soya sosunu karıştırın. Fırına dayanıklı cam bir kaba sarma göğüsleri yerleştirin.Üzerlerine domates salçalı karışımı dökün. Onceden 160 derecede ısıtılmış fırında 40-45dk. pişirin.Tavuklar pişerken üzerlerinin kurumaması için kaşık yardımı ile arada bir dibinde kalan sosu gezdirin. Afiyet olsun.