Sos için;
►1 çorba kaşığı fıstık ezmesi
►1 çorba kaşığı süt
►1 çay kaşığı taze limon suyu
►1 çimdik acı kırmızı biber
►1 çay kaşığı bal
►1 çay kaşığı soya sosu
►1 yemek kaşığı su
►2 adet soyulmuş sarımsak
►Yarım yemek kaşığı susam
►10 -15 adet karides
►2 avuç kadar temizlenmiş taze fasulye
►1 ince doğranmış sarımsak
►2 adet doğranmış yeşil soğan
►1 çay kaşığı sıvı yağ
►Yarım kahve fincanı soya sosu
Hazırlanışı;
Karides hariç, fıstıklı sos için bütün malzemeleri mikserde püre haline getirin. Karışımı karidesler ile karıştırın. 15 dakika dinlendiriyorsunuz. Karidesleri şişlere dizin. Izgarada 2-3 dakika pişirin. Fasulyeleri kaynayan suda 3-4 dk. haşlayın, süzün ve sudan geçirin. Sarımsak ve susamları yağda 2 dakika pişirin. Fasulyeleri ilave edin. Soya sosusunu ve yeşil soğanları ekleyin. Birkaç kez çevirip, altını kapatın. Karideslerle birlikte servis yapın. Püf**Servis tabağına bol tahıllı ekmek koyup, üzerine fasulyelerini ve suyunu ekleyin.Karideslerle harika olacaktır.