Fevziye kabak böreği
MODA HABER

Fevziye kabak böreği

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Temmuz 2011

Malzemeler:

►4 yumurta,
►4 adet para para doğranmış kabak
►4 adet yeşil soğan,
►1 demet maydanoz,
►Yarım demet dereotu
►1 su bardağı rendelenmiş parmesan
►1 kahve fincanı sıvıyağ (zeytinyağı ile yapıldığında ağır bir koku oluyor)
►6 adet yufka
►1,5 çay bardağı süt
►1 şişe soda
►1 kahve fincanı sıvı yağ
►Tuz
►Karabiber


Hazırlanışı:
Kabakları yağsız tavada birkaç kez çevirin. Maydanoz ve dere otunu, incecik kıyın ve ocaktan aldığınız kabağa karıştırın. Parmesanı da ekleyip harmanlayın. Bir kenarda bekletin. 2 adet yumurtayı, 1 bardak süt ve yağ ile iyice çırpın. Isıya dayanıklı bir kabı yağlayın. Bir yufkayı kaba serin.Serdiğimiz yufkanın üzerine diğer yufkayı parçalayarak yayın. Daha sonra yufkanın üzerine hazırladığımız harçtan ekleyin.Üzerine yufka koyup, sütlü karışımdan kaşık yardımı ile ekleyin. Tekrar yufka serin ve karışımdan ekleyin.Böreğimizin en üstüne yufkayı serdikten sonra, ister bıçakla bir çok yerinden, böreğin dibine dek delik açalım ya da böreği kare kare kesin. Soda, yarım çay bardağı süt ve 2 adet yumurtayı iyice çırpın. Böreğin her yerinin sodalı karışım ile ıslanmasını sağlayın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dk., sonra üzeri kızarana dek 175 derecede pişirin.Afiyet olsun.