Fevziye’nin Akdeniz salatası tarifi
MODA HABER

Fevziye’nin Akdeniz salatası tarifi

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Eylül 2010

► Yarım kahve fincanı sızma zeytinyağı
►2 yemek kaşığı elma sirkesi ya da vinegar
►3 diş dövülmüş sarmısak
►Birkaç damla balzamik sirke
►Deniz tuzu
►Karabiber
►1 tatlı kaşığı kıyılmış taze fesleğen yaprağı
►1 tatlı kaşığı kıyılmış taze kekik yaprağı
►1 çay kaşığı acı pul biber
►1 avuç kıyılmış kırmızı soğan
►1 adet jülyen salatalık
►1 avuç ortadan kesilmiş bebek domates
►Yeterince marul ve ıspanak yaprağı
►1 Yemek kaşığı kuru üzüm
►Yarım su bardağı küp doğranmış beyaz peynir

Hazırlanışı:
Derin bir salata kasesine marul ve ıspanak yapraklarını elinizle parçalayıp koyun. Zeytinyağı, elma sirkesi, sarmısak, deniz tuzu, karabiber, fesleğen, kekik ve pul biberi başka bir kapta iyice karıştırın. Bebek domatesleri de ekleyip karıştırın. Marul ve ıspanakların üzerine kırmızı soğanları koyun. Zeytinyağlı karışımı salatanın üzerine ekleyin. Peynir, jülyen salatalık ve kuru üzümle süsleyin.

Püf** İsteğe bağlı olarak limon suyu da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun