Malzemeler:
Şeker, un, nişasta ve vanilyayı yumurta ile karıştırın. Sütü de ekleyip, muhallebiyi pişirin. Muhallebi soğuduktan sonra, içine bir paket toz krem şanti katıp tozlar tamamen karışana dek mikserle çırpın.
Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir servis kabına yerleştirin, üstüne bütün muhallebiyi dökün. Muhallebinin üzerini de kadayıfın kalan yarısını da boşluk kalmayacak şekilde kaplayın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra, ikram edebilirsiniz.
Püf noktası; Hazırladığınız kadayıflı kıtırları, bir poşete koyup, buzluğa da atabilirsiniz. Lazım oldukça, eritip kullanırsınız.
►250 gr kadayıf
► 5 yemek kaşığı toz şeker
► 4 yemek kaşığı tereyağ
►1.5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Muhallebi için malzemeler:
►1 litre süt
►Yarım su bardağı toz şeker
► 2 yemek kaşığı mısır nişastası
► 2 yemek kaşığı un
►1 yumurta
►1 paket vanilya
►1 paket krem şanti
Kadayıfı, şeker ve tereyağ ile birlikte, pembeleşinceye dek kısık ateşte kavurun. Topaklanmaması için arada karıştırın. Biraz uzun sürebilir. İçine cevizi de ilave edip, ateşten indirin ve soğumaya bırakın.Şeker, un, nişasta ve vanilyayı yumurta ile karıştırın. Sütü de ekleyip, muhallebiyi pişirin. Muhallebi soğuduktan sonra, içine bir paket toz krem şanti katıp tozlar tamamen karışana dek mikserle çırpın.
Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir servis kabına yerleştirin, üstüne bütün muhallebiyi dökün. Muhallebinin üzerini de kadayıfın kalan yarısını da boşluk kalmayacak şekilde kaplayın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra, ikram edebilirsiniz.
Püf noktası; Hazırladığınız kadayıflı kıtırları, bir poşete koyup, buzluğa da atabilirsiniz. Lazım oldukça, eritip kullanırsınız.