Malzemeler;
►Yarım kg lahana
►1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
►2 çorba kaşığı tereyağı
►2 çorba kaşığı un
►2 su bardağı süt
►2 adet yumurta
►Tuz,
►Karabiber
Yapılışı;
Lahanayı ince kıyın. Yıkadıktan sonra kendi buharında haşlayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Soğuk sütü ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Karışım ılıyınca, peynirin yarısını, yumurtaları, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına lahanayı serin. Üzerine sosu yayın. Kalan kaşar peynirini üzerine serpin.Peynirin üzeri kızarana dek pişirin. ***Püf Et ve tavuk ızgaralarının yanında servis edilebilir.