Fıstıklı macaronlar
MODA HABER

Fıstıklı macaronlar

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Ocak 2011

Malzemeler:

►2 su bardağı ve 2 parmak kadar pudra şekeri
►1çaybardağı ve 2 parmak badem
►1,5 çay bardağı şam fıstığı içi
►3 yumurta beyazı
►Yeşil gıda boyası (toz boya makbul olanıdır)
►1,5 yemek kaşığı toz şeker

İçi için:

►1 paket bitter ya da sütlü çikolata
►1 paket krema
►1 yemek kaşığı tereyağı
►1-2 damla acı badem özü (marketlerde satılıyor)

Hazırlanışı:
Yumurta aklarını köpük köpük olana dek çırpın. Toz şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Badem ve şam fıstığını pudra şekeri ile ayrı bir kapta un haline gelene dek çekin. Toz boyayı ekleyin. Yumurta akına söndürmeden badem ve fıstıklı karışımı ekeyin. Spatula ile yumurtayı söndürmeden iyice karıştırın.Bir fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serin. Karışımı bir sıkma poşetine alın. Fırın tepsisine minik yuvarlaklar sıkın. 20 dakika makaronları dinlendirin. Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın ve 12 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve soğuyan makaronları yağlı kağıttan ayırın. Çikolatayı ben mari eritin. Tüm iç malzemesini hep birlikte rondoda çırpın. Makaronların arasına bu kremadan sürün iki makaronu birbirine yapıştırın. Bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.