LIFESTYLE
Güne altın öğünle başla!
‘Aç değilim’, ‘Sevmiyorum’, ‘Üşeniyorum’ deme, kahvaltıyı hiç küçümseme! Güne sağlıkla başlatan, zinde tutan ve hatta metabolizmanı uyandıran kahvaltıyı gel bir de bizden’den dinle!
GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Aralık 2009
KAHVALTI ETTiKTEN SONRA KENDiMi YORGUN HiSSEDiYORUM!'
Fazla şeker içeren kahvaltı,sonrasında kendini halsiz hissetmene sebep olabilir. Ancak tuzlu diye tüketilen birçok yiyecek de az da olsa şeker içerebilmektedir. Örneğin;meyve, mısır gevreği, grissini ve hatta ekmek bile bu besinlerin içindedir.Bu yüzden kahvaltı etmek ne kadar önemliyse, kahvaltıda tüketilen besinler de o kadar önemlidir.Kahvaltı ettikten sonra daha dinç hissetmek için, günün ilk ve en önemli öğünü olan kahvaltıda bol miktarda karbonhidrat, protein ve lif içeren besinlere ağırlık vermek gerekir. Portakal (lif), kepekli grissini(karbonhidrat ve lif kompleksi) ve sütle (protein) ya da margarin ve beyaz ekmekle yapılmış tost yerine,tam buğday ekmeğiyle yapılmış tostla kahvaltını daha sağlıklı hale getirebilirsin. Ya da üçüncü bir seçenek istiyorsan, mısır gevreği,yağsız yoğurt ve elmayla güne 'merhaba' diyebilirsin.
SABAHLARI KENDiMi AÇ HiSSETMiYORUM!
Sabahları kendini aç hissetmiyorsan,mideni eğitmelisin. İşe 1 hafta boyunca her sabah 1 bardak süt içerek başla. Sonraki hafta, sütün yanında bir çeşit meyve ye. 3. haftadan sonra sabahları acıkmaya başladığını fark edeceksin. Mideni eğittikten sonra her sabah güne karbonhidrat, protein ve lif bakımından zengin olan 300-400 kalorilik kahvaltıyla başlamayı alışkanlık haline getir .
KiLO ALMAMAK iÇiN KAHVALTIYI ATLIYORUM!
Son derece yanlış olan bu düşünceyle kilo vermiyor, kilo almayı hızlandırıyorsun.Çünkü kahvaltı etmediğin sürece metabolizman gün içerisindeki görevine başlayamaz. Bu da vücudunun kalorileri yakamaması anlamına gelir. Ayrıca,sabahları aç kalmak, ilerleyen saatlerde daha çok acıkmana, öğle ve akşam yemeklerinde daha çok yemene ve gün içinde abur cubur tüketmene sebep olur.
'KAHVALTILIKLARI SEVMİYORUM!'
Kahvaltılık besinleri sevmiyorsan, kahvaltını daha lezzetli hale getirebilirsin. Nasıl mı? Aşağıdaki Özel Mönülerle!
KAHVALTILIK PİZZA
2 dilim kepek ekmeği 2 ince dilim domates 2 dilim az yağlı mozarella peyniri ya da 2 dilim rendelenmiş kaşar peynir Ekmekleri tost makinesinde ısıttıktan sonra dilimlere ayırdığın domates ve peynirleri ekmeğin üzerine koy. Bu ufak lezzetli pizzayı peynirler eriyene kadar fırında beklet.
Beslenme uzmanın diyor ki:'Sabahları aç hissetmiyor ya da kahvaltı etmeyi sevmiyor olsan da, her bir dilimi en az 3 gram lif içeren bu lezzetli pizzaya hayır dememelisin.
MEYVE KEYFİ
►1 adet muz
►1/2 bardak az yağlı yoğurt (sade ya da meyveli)
►1/2 bardak badem, fındık ya da ceviz 1/2 bardak yaban mersini,
►böğürtlen, ahududu ya da çilek
►Bir kaseye muzu dilimledikten sonra üzerini örtecek şekilde yoğurt koy.
Daha sonra bu karışımın üzerini badem ve diğer meyvelerle süsle. Beslenme Uzmanın Diyor ki:'Sevdiğin herhangi bir meyveyle tatlandırabileceğin bu karışımın en önemli yanı özellikle cildin için gerekli antioksidan açısından zengin olmasıdır.
FISTIK EZMELİ SANDVİÇ
►2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
►1 adet lavaş ekmeği
►1 adet muz
►Lavaş ekmeğine fıstık ezmesini ince bir tabaka halinde sürdükten sonra,lavaşı muza sar.
Beslenme Uzmanın Diyor ki:'Hazırlanışı son derece pratik olan bu kahvaltı, protein, karbonhidrat ve lif bakımından oldukça zengin bir karışımdır. Bu sağlıklı karışıma muz eklemesen bile besin değeri yinede yüksektir ve lezzetinden bir şey kaybetmemektedir.'
Kaynak : Cosmogirl
Abone olmak için: Tıklayın
Fazla şeker içeren kahvaltı,sonrasında kendini halsiz hissetmene sebep olabilir. Ancak tuzlu diye tüketilen birçok yiyecek de az da olsa şeker içerebilmektedir. Örneğin;meyve, mısır gevreği, grissini ve hatta ekmek bile bu besinlerin içindedir.Bu yüzden kahvaltı etmek ne kadar önemliyse, kahvaltıda tüketilen besinler de o kadar önemlidir.Kahvaltı ettikten sonra daha dinç hissetmek için, günün ilk ve en önemli öğünü olan kahvaltıda bol miktarda karbonhidrat, protein ve lif içeren besinlere ağırlık vermek gerekir. Portakal (lif), kepekli grissini(karbonhidrat ve lif kompleksi) ve sütle (protein) ya da margarin ve beyaz ekmekle yapılmış tost yerine,tam buğday ekmeğiyle yapılmış tostla kahvaltını daha sağlıklı hale getirebilirsin. Ya da üçüncü bir seçenek istiyorsan, mısır gevreği,yağsız yoğurt ve elmayla güne 'merhaba' diyebilirsin.
SABAHLARI KENDiMi AÇ HiSSETMiYORUM!
Sabahları kendini aç hissetmiyorsan,mideni eğitmelisin. İşe 1 hafta boyunca her sabah 1 bardak süt içerek başla. Sonraki hafta, sütün yanında bir çeşit meyve ye. 3. haftadan sonra sabahları acıkmaya başladığını fark edeceksin. Mideni eğittikten sonra her sabah güne karbonhidrat, protein ve lif bakımından zengin olan 300-400 kalorilik kahvaltıyla başlamayı alışkanlık haline getir .
KiLO ALMAMAK iÇiN KAHVALTIYI ATLIYORUM!
Son derece yanlış olan bu düşünceyle kilo vermiyor, kilo almayı hızlandırıyorsun.Çünkü kahvaltı etmediğin sürece metabolizman gün içerisindeki görevine başlayamaz. Bu da vücudunun kalorileri yakamaması anlamına gelir. Ayrıca,sabahları aç kalmak, ilerleyen saatlerde daha çok acıkmana, öğle ve akşam yemeklerinde daha çok yemene ve gün içinde abur cubur tüketmene sebep olur.
'KAHVALTILIKLARI SEVMİYORUM!'
Kahvaltılık besinleri sevmiyorsan, kahvaltını daha lezzetli hale getirebilirsin. Nasıl mı? Aşağıdaki Özel Mönülerle!
KAHVALTILIK PİZZA
2 dilim kepek ekmeği 2 ince dilim domates 2 dilim az yağlı mozarella peyniri ya da 2 dilim rendelenmiş kaşar peynir Ekmekleri tost makinesinde ısıttıktan sonra dilimlere ayırdığın domates ve peynirleri ekmeğin üzerine koy. Bu ufak lezzetli pizzayı peynirler eriyene kadar fırında beklet.
Beslenme uzmanın diyor ki:'Sabahları aç hissetmiyor ya da kahvaltı etmeyi sevmiyor olsan da, her bir dilimi en az 3 gram lif içeren bu lezzetli pizzaya hayır dememelisin.
MEYVE KEYFİ
►1 adet muz
►1/2 bardak az yağlı yoğurt (sade ya da meyveli)
►1/2 bardak badem, fındık ya da ceviz 1/2 bardak yaban mersini,
►böğürtlen, ahududu ya da çilek
►Bir kaseye muzu dilimledikten sonra üzerini örtecek şekilde yoğurt koy.
Daha sonra bu karışımın üzerini badem ve diğer meyvelerle süsle. Beslenme Uzmanın Diyor ki:'Sevdiğin herhangi bir meyveyle tatlandırabileceğin bu karışımın en önemli yanı özellikle cildin için gerekli antioksidan açısından zengin olmasıdır.
FISTIK EZMELİ SANDVİÇ
►2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
►1 adet lavaş ekmeği
►1 adet muz
►Lavaş ekmeğine fıstık ezmesini ince bir tabaka halinde sürdükten sonra,lavaşı muza sar.
Beslenme Uzmanın Diyor ki:'Hazırlanışı son derece pratik olan bu kahvaltı, protein, karbonhidrat ve lif bakımından oldukça zengin bir karışımdır. Bu sağlıklı karışıma muz eklemesen bile besin değeri yinede yüksektir ve lezzetinden bir şey kaybetmemektedir.'
Kaynak : Cosmogirl
Abone olmak için: Tıklayın