►1 Kg. HİNDİ CİĞERİ
►Çiçek yağı
►1 Su Bardağu un
►1 Tatlı kaşığı kimyon
►1 Tatlı Kaşığı pul biber
►1 Tatlı Kaşığı tuz
Hindi Ciğerini kuşbaşı doğrayın.yıkayıp süzgece alın.Ciğeri una bulayın. Fazla ununu alıp, tavada yağı kızdırıp kızartın. Tuz,pul biber ve kimyonu ilave edin ve karıştırınız. Ciğeri 3 dakikadan fazla pişirmeyin.
Soğan Salata için
►2 Adet k. soğan
►Yarım demet maydanoz
►1 tatlı kaşığı kimyon
►1 tatlı kaşığı pul biber
►1 yemek kaşığı sumak
Hazırlanışı:
Kuru soğanı halka olarak ve incecik doğrayın. Tuz ile ovup yumuşatın. Maydanozu ince doğrayın. Soğanı sudan geçirip fazla tuzunu akıtın. Baharatlarla karışıtırın. Kayık bir tabağa önce soğanı serin.Üzerine ciğeri yerleştirin.Servise hazırdır.
Püf** Sumak tuzludur. Fazladan tuz atmayın.
►Çiçek yağı
►1 Su Bardağu un
►1 Tatlı kaşığı kimyon
►1 Tatlı Kaşığı pul biber
►1 Tatlı Kaşığı tuz
Hindi Ciğerini kuşbaşı doğrayın.yıkayıp süzgece alın.Ciğeri una bulayın. Fazla ununu alıp, tavada yağı kızdırıp kızartın. Tuz,pul biber ve kimyonu ilave edin ve karıştırınız. Ciğeri 3 dakikadan fazla pişirmeyin.
Soğan Salata için
►2 Adet k. soğan
►Yarım demet maydanoz
►1 tatlı kaşığı kimyon
►1 tatlı kaşığı pul biber
►1 yemek kaşığı sumak
Hazırlanışı:
Kuru soğanı halka olarak ve incecik doğrayın. Tuz ile ovup yumuşatın. Maydanozu ince doğrayın. Soğanı sudan geçirip fazla tuzunu akıtın. Baharatlarla karışıtırın. Kayık bir tabağa önce soğanı serin.Üzerine ciğeri yerleştirin.Servise hazırdır.
Püf** Sumak tuzludur. Fazladan tuz atmayın.