Hünkar beğendi
MODA HABER

Hünkar beğendi

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Ağustos 2010


Beğendi için;

5-6 adet orta boy patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Yarım limon

Hünkarımız için ;
►1 kg. şerit kesilmiş kuzu eti
►2 adet kuru soğan
►2 diş sarmısak
►1 yemek kaşığı salça
►1 yemek kaşığı tereyağı
►Tuz,
►Karabiber
►Pul biber
►Toz biber

Hazırlanışı:

Patlıcanları közleyin. Bir müddet 1 çorba kaşığı un ve limonlu suyun içerisinde bekletin. Daha sonra soyup ezin. Un ve tereyağını kavurup, sütü yavaş yavaş karışıma yedirin. Baharatları ekleyin.Patlıcanlarla karıştırın. Karışımı bir kaba alın. Eti ayrı bir tencereye tereyağıyla koyun. Et suyunu çekince, öbce başka bir tavada incecik doğranmış soğanı sarartın ve ete ilave edin. Eti kavurmaya devam edin. Sarmısağını ve salçasını ekleyin. 2-3 dakika daha kısık ateşte kavurmayı sürdürün. Ete 1 su bardağı kadar su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin. Tüm baharatlarını ekleyin. Bir süre daha pişirip. Servis tabağına önce beğendiyi sonra hünkarı koyun. Sıcak servis yapın.