İnsan kaynaklarında kelebek etkisi
MCT tarafından 15’inci kez düzenlenecek İnsan Kaynakları Zirvesi’nin bu yılki teması, ‘Kelebek Etkisi’ teorisinden ilham alıyor. Zirve, “Bir şey değişecek, her şey değişecek: Kimliğinle değer yarat!” fikrini temel alıyor.
GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Nisan 2010
2010'un iş dünyası için en önemli randevularından biri olarak gösterilen İnsan Kaynakları Zirvesi, bu yıl 14 -15 Nisan tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek. Management Centre Türkiye (MCT) tarafından 15'inci kez organize edilen zirve, bu yıl da Türkiye'den ve uluslararası arenadan çok sayıda önemli ismi iş dünyasıyla buluşturacak.
İşte İnsan'ın medya sponsorları arasında yer aldığı kongre, iş dünyasından 70'in üzerinde konuşmacıyı insan kaynakları yöneticileri ve çalışanlarıyla bir araya getirecek. Zirvenin en heyecanlı aktivitesi, İşte İnsan tarafından gerçekleştirilen ve geride bıraktığımız yılın en beğenilen 10 insan kaynakları yöneticisinin açıklanacağı özel organizasyon olacak.
15'inci İnsan Kaynakları Zirvesi'nin başkanlığını "Business Strategy Review" tarafından dünyanın en iyi iş düşünürlerinden biri olarak gösterilen, strateji ve pazarlama uzmanı Peter Fisk üstleniyor. Norm Smallwood, Debbie Ford, Linda Holbeche, Nick Holley gibi dünyaca tanınan ve konuşmaları ilgiyle takip edilen isimlerin yanı sıra Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ömer Aras ve Management Centre Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Alper Utku gibi isimler de zirvede katılımcılarla buluşacak.
İK tiyatrosu
İki tam gün boyunca insan kaynakları camiasını, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nın tüm salonlarında bir araya getirecek organizasyonun 14 Nisan'daki ilk oturumunda dünyanın önemli yönetim danışmanlarını bünyesinde barındıran RBL Group'un kurucu ortağı Norm Smallwood sahnede olacak. Smallwood, "Liderlik Şifresi" başlıklı konuşmasıyla etkin ve güçlü bir liderlik kültürünün oluşması için şirketlerin ihtiyaç duyduğu ipuçlarını paylaşacak. Ayrıca değişen liderlik anlayışını ve trendlerini tüm boyutlarıyla ele alırken iki temel soruya da cevap arayacak: "Günümüzde liderlik neden önemli ve etkin liderliğin temel özellikleri nelerdir?"
Günün diğer bir ana oturumunda ise kişisel dönüşüm uzmanı olarak uluslararası platformlarda kabul gören yaşam koçu Debbie Ford sahne alacak. New York Times gazetesinin "çok satanlar listesi"nde ilk sıraya kadar yükselen bir yazar ve "Gölge Etkisi" filminin başyapımcısı olan Ford'un zirvede yapacağı konuşma, bu çalışmalarından izler taşıyor: "Gölge Etkisi Nasıl İşler?"
Seçimlerin, davranışların ve çalışma alışkanlıklarının önündeki cesaret kırıcı engellerin neler olduğunu ortaya koyan konuşması için Ford, "Onaylamadığımız ya da korktuğumuz yanlarımızdan oluşan gölgemiz, bizi amaçlarımıza erişmekten ve arzuladığımız başarı, yeterlilik düzeyine gelmekten alıkoyuyor. Ona ışık tutup kucak açtığımızda ise en iyi müttefikimiz yine gölge olarak kendimize özgü gücümüzü açığa çıkarıyor" tanımlamasını yapıyor.
Zirvenin ilk günündeki ilginç sunumlardan biri de, kurumsal danışman ve psikoterapist Dr. Josie M. Gregory olacak. "Kurumsal Karakter Metafiziği: İK Tiyatrosu" başlıklı oturumda ilginç bir soruya cevap arayacak olan Gregory'nin sunumu özetle, "Eğer insan kaynakları, kurumun farklı ruhani işlev ve yapılarını birbirine bağlayan görünmez ipleri elinde tutuyorsa hem karakter hem de ipleri tutanların kimliği açısından bu tutuşun teatral doğası ne olabilir?" sorusuna cevap arayacak.
Tüm ana oturumların arka arkaya ilk gün gerçekleştirileceği zirvede ayrıca Linda Holbeche, son kitabı "HR Leadership"e dayanarak insan kaynakları liderliğini örneklerle paylaşırken Nick Holley, "İK liderliği neden bu kadar zor?" sorusuna cevap arayacak.
Kültür ve liderlik danışmanı Devdutt Pattanaik, "İnsan Kimliğinin Mitolojisi" adlı oturumuyla insanın kimlik ihtiyacını ve modern organizasyonlarla ilişkisini sorgularken Oxford Liderlik Akademisi Öğretim Üyesi Bernd Papenkort da 21'inci yüzyılda insan kaynaklarının nasıl bir kimlikle değer yaratacağına odaklanacak.
http://www.isteinsan.com.tr/