Malzemeler :
►1 paket sade kek un
►1 su bardağı irmik
►Yarım su bardağı yoğurt
►Yarım su bardağı sıvıyağ
►1 yumurta
►3 yemek kaşığı tereyağı
►Dövülmüş ceviz,badem
►Kuru üzüm
Şurubu:
►3 su bardağı su
►2 su bardağı şeker (2,5 bardak da olabilir)
►Yarım limon suyu
Hazırlanışı:
Tatlının şurubunu kaynatıp ağdalandığında limonunu sıkıp 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Hamur için, tüm malzemeler karıştırıp yoğurun. 3-4 parçaya bölün. Merdane yardımı ile 1-2 cm kalınlığında açın. Çay bardağı ya da küçük kalıplar ile yuvarlak kesin. Kesilen yuvarlakların arasına dövülmüş ceviz badem ve kuru üzüm koyup, diğer hamuru çok bastırmadan üstüne koyun. Yağlı bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin.Fırından çıkartıp üzerine soğuk şurup dökün.
Afiyet olsun.
►1 paket sade kek un
►1 su bardağı irmik
►Yarım su bardağı yoğurt
►Yarım su bardağı sıvıyağ
►1 yumurta
►3 yemek kaşığı tereyağı
►Dövülmüş ceviz,badem
►Kuru üzüm
Şurubu:
►3 su bardağı su
►2 su bardağı şeker (2,5 bardak da olabilir)
►Yarım limon suyu
Hazırlanışı:
Tatlının şurubunu kaynatıp ağdalandığında limonunu sıkıp 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Hamur için, tüm malzemeler karıştırıp yoğurun. 3-4 parçaya bölün. Merdane yardımı ile 1-2 cm kalınlığında açın. Çay bardağı ya da küçük kalıplar ile yuvarlak kesin. Kesilen yuvarlakların arasına dövülmüş ceviz badem ve kuru üzüm koyup, diğer hamuru çok bastırmadan üstüne koyun. Yağlı bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin.Fırından çıkartıp üzerine soğuk şurup dökün.
Afiyet olsun.