Malzemeler
►200 gr kabuklu bezelye
►1 adet dilimlenmiş kırmızı dolmalık biber
►4 kıvırcık marul yaprağı
►6 yeşil marul yaprağı
►1 bardak kiraz domates
►Yarım demet semizotu
►Parmesan peyniri
►Sarmısaklı kruton
Yapılışı
(Bayat ekmekleri küp küp doğrayın. Bolca sarımsağı kıyın, az yağlı tavada çevirin. Ekmekleri içine atıp, kıtır hale gelene dek kızartın.) Sos için, 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı bal 2 yemek kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı krema 1 yemek kaşığı hardal , tuz , karabiber. Domates ve marulu yıkayın. Bezelye, kırmızıbiber, semizotu, marulları ve domatesi bir kapta karıştırın.
Sosun hazırlanışı ve sunumu:
Bütün malzemeleri çırpın. Salatanın üzerine döküp iyice harmanlayın. Üzerine sarmısaklı krutonu ve parmesan koyarak servis edin.