LIFESTYLE
Kahvaltının yararları!
Şarjı bitmiş bir ceptelefonu nasıl işimize yaramıyor ise,güne kahvaltısız başlayan bir kişi de gün boyu hiçbir işinden asla verim beklemesin...
GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Ocak 2010
►Çünkü günün üç öğününden ilkidir ve vücudumuzu bir makine olarak kabul edersek bunun devreye sokulması kahvaltı ile olur.
►Vücudumuz uyurken sürekli çalışmaya devam eder, gün içerisinde aldığımız enerjiyi sabaha kadar tüketebiliriz.
►Bu nedenle gün içerisinde harcadığımız enerjinin anahtarı kahvaltıdır.
►Kahvaltı; demir, fosfor, kalsiyum ve protein açısından gerçek bir kaynaktır.
►Gözümüzü açar açmaz gereksinim duyduğumuz tüm besinleri karşılayıp, büyük işler başarmak için vücudumuzu tümüyle hazır hale getirir.
Güne kahvaltısız başladığımızda
►Yorgun, stresli ve yoğunlaşma bozukluklarının yaşandığı keyifsiz bir günü davet ederiz.
►Kahvaltı yapmadığımızda, saat 10 – 12arasında enerjisizlikten vücudumuzda büyük bir düşüş görülür.
►Bu da kas kasılmasını kontrolden yoksun bir sinir sistemi, baş dönmesi, açlık duygusu ve uyuşukluğa neden olacaktır.
►Bu olumsuzluklar öğrenci gençlerimizi daha da fazla etkilemektedir.
►Kahvaltı yapmayan çocuklar ve gençlerde,diğerlerine göre derslerde algılama süreçlerinin uzadığı görülmüştür.
►Dersin yarısına gelmeden dikkatlerinin dağılmasına başka düşüncelere yönelmelerine neden olmaktadır.
►Bu da öğrencinin ders veriminin çalışan bir kişinin de iş veriminin düşmesine neden olur.
►Sabah kahvaltısını aksatan erişkinlerin serum – kolesterol düzeylerinin kahvaltı edenlere göre daha yüksek çıktığı görülmüştür.
►Kahvaltısız güne başlamak bedensel olumsuzlukların yanı sıra ruhsal çöküntülere de neden olabiliyor.
►Çevremize dikkatlice bakarsak şişmanların çoğunun kahvaltı yapmadıklarını gözleriz.
►İlk adımı güçlü atmak, güne iyi başlamak boşalan pili doldurmak için kesinlikle kahvaltı yapmadan dışarı çıkmayınız.
►Kahvaltı sayesinde saat 10'dan itibaren vücut fonksiyonları eksiksiz çalışır.
►Kahvaltıda aldığımız besinlerle hücrelerde azalan kan şekerini dengeler özellikle beyin hücrelerini daha da olumlu etkiler.
►Vücudumuz uyurken sürekli çalışmaya devam eder, gün içerisinde aldığımız enerjiyi sabaha kadar tüketebiliriz.
►Bu nedenle gün içerisinde harcadığımız enerjinin anahtarı kahvaltıdır.
►Kahvaltı; demir, fosfor, kalsiyum ve protein açısından gerçek bir kaynaktır.
►Gözümüzü açar açmaz gereksinim duyduğumuz tüm besinleri karşılayıp, büyük işler başarmak için vücudumuzu tümüyle hazır hale getirir.
Güne kahvaltısız başladığımızda
►Yorgun, stresli ve yoğunlaşma bozukluklarının yaşandığı keyifsiz bir günü davet ederiz.
►Kahvaltı yapmadığımızda, saat 10 – 12arasında enerjisizlikten vücudumuzda büyük bir düşüş görülür.
►Bu da kas kasılmasını kontrolden yoksun bir sinir sistemi, baş dönmesi, açlık duygusu ve uyuşukluğa neden olacaktır.
►Bu olumsuzluklar öğrenci gençlerimizi daha da fazla etkilemektedir.
►Kahvaltı yapmayan çocuklar ve gençlerde,diğerlerine göre derslerde algılama süreçlerinin uzadığı görülmüştür.
►Dersin yarısına gelmeden dikkatlerinin dağılmasına başka düşüncelere yönelmelerine neden olmaktadır.
►Bu da öğrencinin ders veriminin çalışan bir kişinin de iş veriminin düşmesine neden olur.
►Sabah kahvaltısını aksatan erişkinlerin serum – kolesterol düzeylerinin kahvaltı edenlere göre daha yüksek çıktığı görülmüştür.
►Kahvaltısız güne başlamak bedensel olumsuzlukların yanı sıra ruhsal çöküntülere de neden olabiliyor.
►Çevremize dikkatlice bakarsak şişmanların çoğunun kahvaltı yapmadıklarını gözleriz.
►İlk adımı güçlü atmak, güne iyi başlamak boşalan pili doldurmak için kesinlikle kahvaltı yapmadan dışarı çıkmayınız.
►Kahvaltı sayesinde saat 10'dan itibaren vücut fonksiyonları eksiksiz çalışır.
►Kahvaltıda aldığımız besinlerle hücrelerde azalan kan şekerini dengeler özellikle beyin hücrelerini daha da olumlu etkiler.