Kahvaltının yararları!
LIFESTYLE

Kahvaltının yararları!

Şarjı bitmiş bir ceptelefonu nasıl işimize yaramıyor ise,güne kahvaltısız başlayan bir kişi de gün boyu hiçbir işinden asla verim beklemesin...

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Ocak 2010

Çünkü günün üç öğününden ilkidir ve vücudumuzu bir makine olarak kabul edersek bunun devreye sokulması kahvaltı ile olur.
Vücudumuz uyurken sürekli çalışmaya devam eder, gün içerisinde aldığımız enerjiyi sabaha kadar tüketebiliriz.
Bu nedenle gün içerisinde harcadığımız enerjinin anahtarı kahvaltıdır.
Kahvaltı; demir, fosfor, kalsiyum ve protein açısından gerçek bir kaynaktır.
Gözümüzü açar açmaz gereksinim duyduğumuz tüm besinleri karşılayıp, büyük işler başarmak için vücudumuzu tümüyle hazır hale getirir.

Güne kahvaltısız başladığımızda
Yorgun, stresli ve yoğunlaşma bozukluklarının yaşandığı keyifsiz bir günü davet ederiz.
Kahvaltı yapmadığımızda, saat 10 – 12arasında enerjisizlikten vücudumuzda büyük bir düşüş görülür.
Bu da kas kasılmasını kontrolden yoksun bir sinir sistemi, baş dönmesi, açlık duygusu ve uyuşukluğa neden olacaktır.
Bu olumsuzluklar öğrenci gençlerimizi daha da fazla etkilemektedir.
Kahvaltı yapmayan çocuklar ve gençlerde,diğerlerine göre derslerde algılama süreçlerinin uzadığı görülmüştür.
Dersin yarısına gelmeden dikkatlerinin dağılmasına başka düşüncelere yönelmelerine neden olmaktadır.
Bu da öğrencinin ders veriminin çalışan bir kişinin de iş veriminin düşmesine neden olur.
Sabah kahvaltısını aksatan erişkinlerin serum – kolesterol düzeylerinin kahvaltı edenlere göre daha yüksek çıktığı görülmüştür.
Kahvaltısız güne başlamak bedensel olumsuzlukların yanı sıra ruhsal çöküntülere de neden olabiliyor.
Çevremize dikkatlice bakarsak şişmanların çoğunun kahvaltı yapmadıklarını gözleriz.
İlk adımı güçlü atmak, güne iyi başlamak boşalan pili doldurmak için kesinlikle kahvaltı yapmadan dışarı çıkmayınız.
Kahvaltı sayesinde saat 10'dan itibaren vücut fonksiyonları eksiksiz çalışır.
Kahvaltıda aldığımız besinlerle hücrelerde azalan kan şekerini dengeler özellikle beyin hücrelerini daha da olumlu etkiler.