Kaybettiklerimizi kazanmak
ÜNLÜ STİLİ

Kaybettiklerimizi kazanmak

Neslihan Özyükseler ve Dilek Ülker çok eski arkadaşlar. Yıllar onları birbirine daha çok bağlamış. Bu güzel dostluk da Ulus’ta Beeftek Et Lokantası’na hayat vermiş.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Temmuz 2010

Çocukluğumuzun ve gençliğimizin ilk yıllarında büyüklerimiz, bizi markete değil, bakkala ve kasaba gönderirlerdi. Hasan Amca ya da Mesut Usta hünerli elleri ile annelerimizin istediği parçaları en güzel şekilde hazırlayıp, kalın yağlı kağıtlara sararlardı. Sofralar mis kokardı. Gün geldi devran döndü, özenti denen zerzavat, dokunmadan meyve sebze, nasıl ve neresinden olduğunu anlamadan paketli etleri almamıza neden oldu. En kötüsü bunun modernleşme olduğunu beynimize kazıdılar. Hanımlara zarifliğin salata üstüne attırılan et, tavuk ve balık parçaları ile sağlanacağını söylediler, inandık. Beylere etten aman uzak durun öldürür dediler, kandık.

Sonra yine ne olduysa, çizgi filmlerdeki kadar büyük bir balyoz kafamıza indi ve; heybetli atalarımızın et yiyip güçlendiğini, şimdi yaptığımız sporu ise sırtta taş taşıyıp, her yere at sırtında ya da yürüyerek yaptıklarını hatırladılar. Çok bilenler tekrar başa döndüler. Sözün özü; kimse kimseyi kandırmasın bünye et istiyor et!

Etiler'de iki çıtı pıtı zarif hanım, kırmızı etin ;

• Normal büyüme ve gelişmede olumlu rol oynadığına
• Sinir hasarlarında tedavi edici rolü olduğuna
• Anemi tedavisinde kullanıldığına
• Mikrobik hastalıklara karşı direnci arttırdığına
• İştahı arttırdığına
• Çocuklarda ortalamanın altındaki boyu uzattığına
• Öğrenme ve bellek kapasitesini geliştirdiğine
• Enerjiyi arttırdığına

inanmışlar ki, temiz, leziz, nefis etler eşliğinde, gelen misafirlerinin hem midelerine baharı getirmişler, hem de müşteri memnuniyetini sağlamışlar.
............................
Kuzular, süt danaları, şarküteri, sığır etleri ve özel et ürünleriyle steril bir ortamda isterseniz kasaptan etlerinizi alabilir, isterseniz de bu harika püfür püfür serin ortamda etinizi pişirtip lüpletebilirsiniz.

**Salata ve etin yanında sundukları karamelize kırmızı soğan ise lati lokum.

Neslihan Hanım'ın tiramisusu ise sunumu ve tadı ile Toscana Dükü III. Cosimo De Medici'nin bile ruhunu tebessüm ettirecek kadar enfes.

** İtalya'da asaleti temsil eden bu tatlıyı hakkını vererek kedi dili (SAVAYER) ile hazırladıkları için ayrıca teşekkür ediyorum.

**Dilek Hanım'ın ot çaylarını da öve öve bitiremediler. Dilek Hanım, çaylarınızı da yudumlamaya geleceğim.

Kaybettiklerinizi kazanmak hiç de zor değil. Şimdiye kadar uyuyan hislerinizi uyandırmak için; Beeftek'e bir kez gitmeniz yeterli olacaktır.

17TL ile 50TL arasında değişen makul porsiyon fiyatları ile gidilip enerjinizi arttıracağınız, güler yüz, hoş sohbetle misafir edileceğiniz Beeftek'i acilen tavsiye ediyorum.
...............................
Püf ** Tiramisunun Tarihçesi
TİRAMİSU ülkemizde beğenilen ama maalesef hazır pasta tabanı ile telef edilen bir tatdır. Hikayesi: Toscana Dükü III. Cosimo De Medici birkaç günlüğüne Siena şehrine taşınmaya karar verir. Siena'da doğan Dükümüze Sieana'lı aşçılar , hayatın tadını çıkarmayı çok seven Dük için hemen afrodizyak bir tatlı hazırlamaya başlarlar. Böylece "dükün tatlısı" adı verilen tatlı hazırlanır. Dük, tatlının lezzetine hayran kalınca, tarifi Floransa'ya götürür. Dükün tatlısı TİRAMİSU olup, şöhreti Toscana,Venedik derken ünü İtalya'yı aşıp tüm dünyaya yayılır. Afiyet olsun.

İlgili haberler;
Ünlü olmak için kitap yazdım!