Kaymaklı elma tatlısı
LIFESTYLE

Kaymaklı elma tatlısı

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Aralık 2009

2 yaş ve sonrası (6 kişilik)

Malzemeler
3 adet elma
1 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı kaymak
3 çorba kaşığı ezilmiş ceviz
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Hazırlanışı
Elmaları soyup çekirdek kısımlarınıçıkartın. Küçük bir tencereye koyupyarısına kadar su doldurun. 1 çaybardağı şeker ilave ederek kaynamayabırakın. Pişmeye yakın gıdaboyasını içine ilave edin. 3-5 taşımkaynadıktan sonra soğumayabırakın. Elmalar soğurken tarçın,ceviz ve 1 çorba kaşığı şekeri birkasenin içinde karıştırın. Soğumuşelmaları servis tabağına alıp ortadakiboşluklarına ceviz harcını doldurun.Üzerine kaymak koyup servisyapabilirsiniz.