Malzemeler:
► 2su bardağı pirinç
► 1 baş kuru soğan
► 2 su bardağı pişmiş ayıklanmış kestane
► 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
► 2 yemek kaşığı kuş üzümü
► 3 yemek kaşığı tereyağı
► 1,5 çay kaşığı tarçın bahar
► Tuz
► Tavuk bulyon
► Karabiber
Hazırlanışı:
2 su bardağı pirinci yıkayın. Ilık suda dinlendirip süzün. Soğanı küçük yemeklik doğrayın. Soğanları tereyağı ile tencerede pembeleştirin. Pembeleşen soğanlara kestaneleri atın ve 1-2 dakika kavurun. Dolmalık fıstıkları da ekleyip pembeleşene dek kavurun. Pirinçleri ve kuş üzümlerini ekleyin. Pirinçler berraklaşıncaya kadar pişirmeye devam edin. Baharatını ekleyin. Ilık suyu ekleyin ve 1-2 kez karıştırın. Pilavı önce harlı ateşte, daha sonrada kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Pilavı demlendirip servise sunun.
Afiyet olsun...
► 2su bardağı pirinç
► 1 baş kuru soğan
► 2 su bardağı pişmiş ayıklanmış kestane
► 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
► 2 yemek kaşığı kuş üzümü
► 3 yemek kaşığı tereyağı
► 1,5 çay kaşığı tarçın bahar
► Tuz
► Tavuk bulyon
► Karabiber
Hazırlanışı:
2 su bardağı pirinci yıkayın. Ilık suda dinlendirip süzün. Soğanı küçük yemeklik doğrayın. Soğanları tereyağı ile tencerede pembeleştirin. Pembeleşen soğanlara kestaneleri atın ve 1-2 dakika kavurun. Dolmalık fıstıkları da ekleyip pembeleşene dek kavurun. Pirinçleri ve kuş üzümlerini ekleyin. Pirinçler berraklaşıncaya kadar pişirmeye devam edin. Baharatını ekleyin. Ilık suyu ekleyin ve 1-2 kez karıştırın. Pilavı önce harlı ateşte, daha sonrada kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Pilavı demlendirip servise sunun.
Afiyet olsun...