Kiliçe (mardin kurabiyesi)
MODA HABER

Kiliçe (mardin kurabiyesi)

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Eylül 2011

Malzemeler;

►1 kg un

►250 gr tereyağı

►250 gr şeker

►250 gr süt

►10'ar gr çekilmiş

►anason

►mahlep

►tarçın

►kabartma tozu

►1 küp yaş maya

►Yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Mayayı, şeker ve süt ile eritilin. Tüm malzeme şekerli süte eklenir iyice yoğrulur. Daha sonra hamur dinlenmeye bırakılır. Kabarıp kıvamını aldıktan sonra şekillendirilerek yağlanan tepsilere dizilir. Üzerlerine yumurta sürülerek önceden ısıtılmış 170 derece fırına verilir. 35-45 dakika kadar pişirilen çörekler soğumaya bırakılır.
Püf*** Özellikle peynir eşliğinde yenir.