Malzemeler:
►4 dilim somon
►4-5 adet yeşil soğan
►1 çay bardağı doğranmış mantar
►1 adet dolmalık kırmızı biber
►1 avuç maydanoz
►4-5 diş dövülmüş sarmısak
►Un
►Yarım limon suyu
►Yarım paket krema
►1 çay bardağı su
►Tuz
►Karabiber
►Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kırmızı biberi,mantarı,soğanları,sarmısağı ve maydanozu doğrayın, kıyın. Un ile somonları unlayın. Teflon tavaya zeytinyağı koyun. Unladığınız somunları 6-7 dakika çevirerek kızartın. Kızaran somonlara, maydanoz hariç, doğradığınız tüm malzemeyi ekleyip karıştırın.Tuzu, limon suyunu ve kremayı bir kasede karıştırın.Maydanozları da ekleyin. Somonların üzerine eşit olarak dökün. 7-8 dakika kapağı kapalı, altı kısık şekilde tıkırdatın. Servise hazırdır.
Afiyet olsun.
►4 dilim somon
►4-5 adet yeşil soğan
►1 çay bardağı doğranmış mantar
►1 adet dolmalık kırmızı biber
►1 avuç maydanoz
►4-5 diş dövülmüş sarmısak
►Un
►Yarım limon suyu
►Yarım paket krema
►1 çay bardağı su
►Tuz
►Karabiber
►Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kırmızı biberi,mantarı,soğanları,sarmısağı ve maydanozu doğrayın, kıyın. Un ile somonları unlayın. Teflon tavaya zeytinyağı koyun. Unladığınız somunları 6-7 dakika çevirerek kızartın. Kızaran somonlara, maydanoz hariç, doğradığınız tüm malzemeyi ekleyip karıştırın.Tuzu, limon suyunu ve kremayı bir kasede karıştırın.Maydanozları da ekleyin. Somonların üzerine eşit olarak dökün. 7-8 dakika kapağı kapalı, altı kısık şekilde tıkırdatın. Servise hazırdır.
Afiyet olsun.