Malzemeler:
►2 su bardağı pirinç,
►2 kase şerit doğranmış beyaz lahana,
►3-4 adet doğranmış kuru soğan,
►2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
►2 yemek kaşığı kuş üzümü,
►Toz şeker,
►1 su bardağı zeytinyağı,
►1 yemek kaşığı kuru nane,
►Yarım demet dere otu,
►1 çay kaşığı yenibahar,
►Tarçın,
►Karabiber,
►2 limon suyu,
►Tuz
Yapılışı:
Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstığı pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye ilave ederek kavurmaya devam edin. Lahanayı az su ile haşlayıp süzün. Pirince ilave edip, üzerini örtünceye kadar su ekleyin. Tencereye kuş üzümü, tuz ve şekeri ilave edin.Kaynamaya başlayınca baharatları, kıyılmış dereotunu ve naneyi ilave edin. Suyunu çekince üzerine limon suyunu gezdirin.
►2 su bardağı pirinç,
►2 kase şerit doğranmış beyaz lahana,
►3-4 adet doğranmış kuru soğan,
►2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
►2 yemek kaşığı kuş üzümü,
►Toz şeker,
►1 su bardağı zeytinyağı,
►1 yemek kaşığı kuru nane,
►Yarım demet dere otu,
►1 çay kaşığı yenibahar,
►Tarçın,
►Karabiber,
►2 limon suyu,
►Tuz
Yapılışı:
Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstığı pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye ilave ederek kavurmaya devam edin. Lahanayı az su ile haşlayıp süzün. Pirince ilave edip, üzerini örtünceye kadar su ekleyin. Tencereye kuş üzümü, tuz ve şekeri ilave edin.Kaynamaya başlayınca baharatları, kıyılmış dereotunu ve naneyi ilave edin. Suyunu çekince üzerine limon suyunu gezdirin.