Malzemeler:
► 10 adet tavuk but
► 3 su bardağı pirinç (yarım saat sıcak suda bekletilmeli)
► 3 kase ince kıyılmış lahana turşusu
► 1 çay bardağı sıvı yağ
► 1 adet soğan
► Tuz
► Karabiber
► Toz kırmızı biber
► Tavuk suyu
Hazırlanışı:
Tavuk butları karabiber ve kırmızı biberli su ile haşlanır. Bir tencerede sıvı yağ, soğan kavrulur, ince kıyılmış lahana turşusu ilave edilir. Pirinç ilave edilir, hep beraber biraz kavrulur. Su ile pişirilir. Fırın tepsisine boşaltılır. Butlar üzerine yerleştirilir. Karabiberli tavuk suyu ilave edilir. Fırına verilir. Yarım saat pişirilir. Pirinçlerin kurumaması için arada bir üzerine tepsiden tavuk suyu dökülür.
Afiyet olsun.
► 10 adet tavuk but
► 3 su bardağı pirinç (yarım saat sıcak suda bekletilmeli)
► 3 kase ince kıyılmış lahana turşusu
► 1 çay bardağı sıvı yağ
► 1 adet soğan
► Tuz
► Karabiber
► Toz kırmızı biber
► Tavuk suyu
Hazırlanışı:
Tavuk butları karabiber ve kırmızı biberli su ile haşlanır. Bir tencerede sıvı yağ, soğan kavrulur, ince kıyılmış lahana turşusu ilave edilir. Pirinç ilave edilir, hep beraber biraz kavrulur. Su ile pişirilir. Fırın tepsisine boşaltılır. Butlar üzerine yerleştirilir. Karabiberli tavuk suyu ilave edilir. Fırına verilir. Yarım saat pişirilir. Pirinçlerin kurumaması için arada bir üzerine tepsiden tavuk suyu dökülür.
Afiyet olsun.