Beyonce En Çok Grammy Kazanan Sanatçı Oldu
ÜNLÜ STİLİ

Beyonce En Çok Grammy Kazanan Sanatçı Oldu

Beyoncé şimdi 32 ödülle Grammy tarihinin en çok ödül alan sanatçısı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Şubat 2023

Beyoncé, Grammy Ödülleri tarihinde 32 ödülle en çok Grammy Ödülü alan müzisyen oldu.

Küresel süperstar, 65. Grammy Ödülleri'nde En İyi Dans/Elektronik Albüm ödülünü kazandıktan sonra tüm zamanların rekorunu kırdı (daha önce orkestra şefi Sir Georg Solti'nin elindeydi). En çok grammy ödülü kazanan sanatçı unvanını ele geçirirken Beyonce'ye gecede kocası Jay-Z eşlik etti.

Gözyaşları içinde konuşan sanatçısı, metalik bir Gucci korse elbisesi ve dirsek uzunluğunda siyah deri eldivenler giyerek, kalabalığın arasından bakan üç çocuğu ve kocası Jay-Z de dahil olmak üzere ailesine teşekkür etti.

Beyoncé, kabul konuşması sırasında anın büyüklüğünü fark etti ve "Fazla duygusallaşmamaya çalışıyorum. Sadece bu geceyi almaya çalışıyorum" dedi. "Beni koruduğu için Tanrı'ya şükretmek istiyorum. Tanrıya şükür. Burada olmayan ama ruhu burada olan Johnny Amcam'a teşekkür etmek istiyorum." Ayrıca ailesine teşekkür etti.

Şarkıcı, eleştirmenlerce beğenilen yedinci albümü Renaissance için bu gece 9 kez aday gösterildi ve gece boyunca "en iyi dans-elektronik albüm", "en iyi R&B şarkısı", "en iyi geleneksel R&B performansı", "en iyi dans elektronik şarkısı" kategorilerinde Grammy sahibi olurken, tarihi bir rekora da imza attı.

Houston, Teksas'ta doğan Beyonce Giselle Knowles, şimdi 41 yaşında, gençlik yıllarından beri pop müziğin üst kademelerinde.

Çılgınca başarılı bir solo kariyere atılmadan önce, ilk olarak "Survivor" ve "Say My Name" gibi hit şarkıları bulunan Destiny's Child adlı kız grubunun bir parçası olarak ün kazandı.

Beyonce, bir gecede albüm düşüşü için standart belirlemekten 2018'de Coachella'da dünyayı sarsan "Homecoming" şovunu sunmaya kadar, uzun süredir endüstrinin geleneksel bilgeliğine karşı çıktı ve aynı zamanda müziğin en özel ve en çok izlenen yıldızlarından biri.

Amerika'nın kölelik tatihi ve baskı kültürü zemininde Siyahi kadınlığı vurgulayan paradigma değiştiren 2016 albümü " Lemonade", yakın geçmişin en saygı duyulan müzik projelerinden biri olmaya devam ediyor.

Ardından, Haziran 2020'de silahsız bir Siyahi olan George Floyd'un bir polis memuru tarafından öldürülmesiyle alevlenen ülke çapındaki protestoların ortasında, eleştirmenlerce beğenilen "Black Parade" şarkısını çıkardı.