Malzemeler:
► 200 gr dana bonfile
► 2 adet milföy hamuru
► 1 su bardağı doğranmış mantar
► 2 yemek kaşığı krema
► Yarım kuru soğan
► 4- 5 adet arpacık soğan
► 2 diş sarımsak
► 2 kahve fincanı kırmızı şarap
► 1 çay kaşığı toz tarçın
► 1 tatlı kaşığı bal
► Tuz ve karabiber
► Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bonfile tavada rengi dönünceye dek pişirilir. Blendırda krema ile, mantar, ince doğranmış soğan, sarımsak, tuz, karabiber, püre haline getirilir. Milföylerin içerisine bonfile konur. Mantarlı püre eklenir ve bohça gibi kapatılır. Milföylerin üzeri kızarana dek fırında pişirilir. Arpacık soğan ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Balı ve kırmızı şarabı ekleyin. Bir çay kaşığı toz tarçın serpin. Bir iki kez karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Altını kapatın. Sos bonfilelerin üzerinde gezinmeye hazırdır.
Afiyet olsun.
► 200 gr dana bonfile
► 2 adet milföy hamuru
► 1 su bardağı doğranmış mantar
► 2 yemek kaşığı krema
► Yarım kuru soğan
► 4- 5 adet arpacık soğan
► 2 diş sarımsak
► 2 kahve fincanı kırmızı şarap
► 1 çay kaşığı toz tarçın
► 1 tatlı kaşığı bal
► Tuz ve karabiber
► Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bonfile tavada rengi dönünceye dek pişirilir. Blendırda krema ile, mantar, ince doğranmış soğan, sarımsak, tuz, karabiber, püre haline getirilir. Milföylerin içerisine bonfile konur. Mantarlı püre eklenir ve bohça gibi kapatılır. Milföylerin üzeri kızarana dek fırında pişirilir. Arpacık soğan ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Balı ve kırmızı şarabı ekleyin. Bir çay kaşığı toz tarçın serpin. Bir iki kez karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Altını kapatın. Sos bonfilelerin üzerinde gezinmeye hazırdır.
Afiyet olsun.