LVMH'den Karl Lagerfeld moda ödülü
MODA

LVMH'den Karl Lagerfeld moda ödülü

2013'ten bu yana genç tasarımcıları ödüllendirerek destekleyen LVMH, "Özel Ödül"ün ismini Karl Lagerfeld olarak değiştiriyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Ağustos 2019

Zeynep Gürer

LMVH'nin Genç Moda Tasarımcıları Ödül Töreni bu yıl 4 Eylül'de Paris'te gerçekleştirilecek. Dünyanın en büyük lüks tüketim ürünlerini üreten şirketler grubu LVMH, bundan sonra 'Özel Ödül'ün Karl Lagerfeld adını taşıyacağını açıkladı.

6. kez düzenlenecek olan LVMH Prize'da Karl Lagerfeld ödülünü alacak olan tasarımcı 150 bin Euro ve bir yıllık mentorluk programı kazanacak.

Louis Vuitton Müdürü ve Başkan Yardımcısı Delphne Arnault, "1965'den beri Fendi'nin kreatif direktörü olan Karl Lagerfeld, ilk verildiği günden bu yana ödül törenine dahildi. İlk andan beri tam anlamıyla yanımızdaydı, bizi coşkusu ve enerjisiyle taşıyordu." dedi.

Fransız lüks holdingin kilit yetenek avcısı ve amiral gemisi Louis Vuitton markasının iki numaralı yöneticisi Arnault, Karl Lagerfeld Ödülü'nün "Doğal olarak yıllar içinde geliştirdiğimiz yakınlığı sürdürüyoruz ve bu insanın eşsiz yaratıcı dehasına, Paris'i dünyanın moda başkentine çevirme yeteneğine bir övgü" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz şubat ayında hayata veda eden Karl Lagerfeld adına verilecek ödülün jürisinde, Dior'dan Maria Grazia Chiuri, Marc Jacobs, Louis Vuitton'un Nicolas Ghesquière'sı, Loewe'in Jonathan Anderson'ı, Berluti'nin Kris Van Assche ve Givenchy'nin Clare Waight Keller'ı ve yöneticilerden Delphine Arnault gibi LVMH moda yıldızlarıyla dolu. Bu yılki ödül için 100'den fazla ülkeden 1.700'den fazla aday başvuru yaptı.