“Elvis”e Yüksek Moda Dokunuşu
MODA

“Elvis”e Yüksek Moda Dokunuşu

Merakla beklenen Baz Luhrmann biyografik filmi “Elvis”, Prada ve Miu Miu'nun izniyle yüksek modadan payını alacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Mayıs 2022

Austin Butler ve Olivia DeJonge tarafından canlandırılan Elvis ve Priscilla Presley, yaklaşan biyografide Prada ve Miu Miu'nun kostüm tasarımlarını giyecekler.

Miuccia Prada, Baz Luhrmann'ın yönettiği biyografik "Elvis" için Oscar ödüllü kostüm tasarımcısı Catherine Martin ile birlikte kostümler yaratarak, bir kez daha vintage moda için yeteneğini ödünç verdi.

24 Mayıs'ta Cannes Film Festivali'nde prömiyer yapacak olan film Haziran'da vizyona girecek. Film, Presley'in hayatını ve müziğini, onun ikonik tarzını ve dönemini anlatıyor. Başrolde Presley rolünde Austin Butler, esrarengiz menajeri olarak Oscar ödüllü Tom Hanks, Colonel Tom Parker ve Priscilla rolünde Olivia Dejonge yer alıyor.

Butler, DeJonge, Kacey Musgraves, Kelvin Harrison Jr.'ın yanı sıra Luhrmann, Martin ve Priscilla'nın da dahil olduğu oyuncular, Prada'nın özel görünümlerini giyerek kırmızı halıda göründüğünde, iş birliğinin ipuçları en son Met Gala'da geldi.

"Elvis anlatısının merkezinde Elvis ve Priscilla'nın efsanevi aşk hikayesi var. Priscilla Presley'in güzelliği ve ikonik stili, çağdaş kültüre silinmez bir şekilde damgasını vurdu." dedi Martin.

"Buna göre, sadece Bayan Presley'in gerçek kıyafetlerini taklit ederek değil, aynı zamanda izleyicileri onun kendine özgü, tarih yaratan tarzıyla buluşturmanın modern bir yolunu bularak bu mirasa sadık kalmamız Baz ve benim için önemliydi. Miuccia ile bir kez daha yaratıcı bir şekilde işbirliği yapmak Baz ve benim için harikaydı" diye ekledi.

Yaratıcı süreç, Presley'lerin stilini incelemeyi ve "Presley'lerin tarihi kıyafetlerini filmde olacak kostümlere çevirmek için" benzerlikler ve ilham kaynakları bulduğu Prada ve Miu Miu arşivlerine derinlemesine dalmayı gerektirdi.

Elvis Presley'in kendine özgü sallanan stiline, dramatik bir yakaya sahip kırmızı-mor, yakasız bir takım elbise de dahil olmak üzere Prada muamelesi yapıldı. Priscilla Presley'in 60'ların sonlarında Las Vegas'taki bir konserde giydiği boncuklar ve püsküllerle kaplı brokar pantolon ve dökümlü üst, film için daha çağdaş bir yorumla güncellendi, Miu Miu'nun özel boncuk işçiliği ve kristallerine selam verilirken Prada'nın ressam çekleri İlkbahar '96 koleksiyonundan parlak turuncu renkte geometrik bir etek takım elbise işlendi.

Bu, üçlünün kostüm tasarımları üzerinde üçüncü kez işbirliği yaptığı anlamına geliyor. Prada ayrıca 2013'te Luhrmann'ın "The Great Gatsby" filmi ve 1996'da "Romeo + Juliet" filmi için özel bir moda yarattı.

Diğer iki filmde de moda, karakterlerin kişiliklerini tanımlamada çok önemli bir rol oynadı ve İtalyan tasarımcının dönem stilini çağdaş yetenekle yeniden yorumlama yeteneğini kanıtladı.