Osmanlı kabak
MODA HABER

Osmanlı kabak

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Ağustos 2011

Malzemeler

►400 gr kuzu eti

►3 yemek kaşığı tereyağ

►4 soğan

►3 ad. kabak

►150 gr haşlanmış nohut

►80 gr koruk suyu

►1,5 yemek kaşığı kuru nane

►Tarçın

►Tuz

Yapılışı

Etleri küçük kuşbaşı doğrayın ve yağda kavurun. Tuzunu ekleyip az su ile pişirin. Soğanları halka halka kesip tereyağında kavurun. Kabağı kalın dilimler halinde kesip etlerin üzerine ilave edin. Soğanları, nohutu ve üstüne ikinci bir kat kabak ekleyip pişmeye bırakın. Piştikten sonra koruk suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatıp altını kapatın. Kuru nane serpin. Servis tabağına alın, üzerine tarçın serpin.

PÜF* Bu yemek 16.yy Topkapı Sarayı yemek listesinde "Koruklu Kabak Aşı" olarak geçmektedir. Balkabağı ile pişirilir. 19.yy'da asma kabağı ile pişirilmaya başlanmıştır.