Osmanlı sabuni helvası
MODA HABER

Osmanlı sabuni helvası

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Şubat 2011

Malzemeler:

►600 g. bal
►8 su bardağı nişasta
►1 su bardağı dövülmüş badem içi
►1 paket tuzsuz tereyağı
►2 su bardağı portakal suyu
►2 su bardağı su
►Tarçın
►Vanilya

Hazırlanışı:
Nişastayı su ve portakal suyu karıştırıp topaklanmasını önlemek için çırpın. Koyu bir kıvam elde edin. Süzme balı tencereye koyup karıştırarak ıstın. Nişastayı ve bademleri ilave edip sürekli karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Tereyağını da ekleyip karıştırmaya devam edin. Pembeleşince ve kaşığa yapışmayacak kıvama geldiğinde soğutup tarçınla servisini yapın.
Afiyet olsun.