Malzemeler:
► 5 adet küp doğranmış patates
► 5 yemek kaşığı yoğurt
► 5 yemek kaşığı un
► 2 adet yumurta
► 1 paket kabartma tozu
► 1 tatlı kaşığı tuz
► 1yemek kaşığı kekik, mercan köşk,biberiye,adaçayı,fesleğen karışımı
► Karabiber
► 1 kahve fincanı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Bir kapta, yoğurt ve unu çırpın. Yumurta, kabartma tozu ve sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edin. Baharatları ekleyin. Karışıma patatesleri ekleyin.Bir kaşık yardımı ile karışıma yedirin. Cam bir fırın tepsisini ya da dikdortgen bir ekmek kalıbını yağlayın. Karışımı boşaltın.Önceden ısıtılmış 240 derecede fırında 40 dk pişirilir.
**PÜF: Tarifteki tüm baharatları aktardan alabilirsiniz. Kurutulmuş baharatlardan nefis karışımlar elde edebilirsiniz.
**PÜF: Fırınınızın ısı derecesi yüksek gelirse, ısıyı düşürün.
Afiyet olsun.
► 5 adet küp doğranmış patates
► 5 yemek kaşığı yoğurt
► 5 yemek kaşığı un
► 2 adet yumurta
► 1 paket kabartma tozu
► 1 tatlı kaşığı tuz
► 1yemek kaşığı kekik, mercan köşk,biberiye,adaçayı,fesleğen karışımı
► Karabiber
► 1 kahve fincanı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Bir kapta, yoğurt ve unu çırpın. Yumurta, kabartma tozu ve sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edin. Baharatları ekleyin. Karışıma patatesleri ekleyin.Bir kaşık yardımı ile karışıma yedirin. Cam bir fırın tepsisini ya da dikdortgen bir ekmek kalıbını yağlayın. Karışımı boşaltın.Önceden ısıtılmış 240 derecede fırında 40 dk pişirilir.
**PÜF: Tarifteki tüm baharatları aktardan alabilirsiniz. Kurutulmuş baharatlardan nefis karışımlar elde edebilirsiniz.
**PÜF: Fırınınızın ısı derecesi yüksek gelirse, ısıyı düşürün.
Afiyet olsun.