Malzemeler:
►2-3 adet patates
►1 adet soğan
►8-10 bardak su ve 2 adet tavuk bulyon
►2 çorba kaşığı un
►1 su bardağı süt
►5 yemek kaşığı sıvı yağ ya da 2 yemek kaşığı tereyağ
►Tuz
►Karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları yemeklik doğrayın. Patatesleri küp küp doğrayın. Sıvı yağı tencereye koyun. Soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar çevirin. Unu ekleyip kavurmaya devam edin. Çırpma teli yardımıyla tencereye kaynamış suyu azar azar ilave edin. Bulyonu da ekleyin. Patatesleri ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatın. Karışıma sütü ekleyip rondodan geçirin. 10 dakika daha kaynatın.
Püf* Çorba patatesin özünden dolayı pütürlü olabilir.
Püf** Bayat ekmekleri küp küp doğrayıp, az yağlı tavada kızartın. Çorbanıza farklı bir tat verir.
Püf***Biberli yağ ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
►2-3 adet patates
►1 adet soğan
►8-10 bardak su ve 2 adet tavuk bulyon
►2 çorba kaşığı un
►1 su bardağı süt
►5 yemek kaşığı sıvı yağ ya da 2 yemek kaşığı tereyağ
►Tuz
►Karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları yemeklik doğrayın. Patatesleri küp küp doğrayın. Sıvı yağı tencereye koyun. Soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar çevirin. Unu ekleyip kavurmaya devam edin. Çırpma teli yardımıyla tencereye kaynamış suyu azar azar ilave edin. Bulyonu da ekleyin. Patatesleri ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatın. Karışıma sütü ekleyip rondodan geçirin. 10 dakika daha kaynatın.
Püf** Bayat ekmekleri küp küp doğrayıp, az yağlı tavada kızartın. Çorbanıza farklı bir tat verir.
Püf***Biberli yağ ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun