Malzemeler:
►Yarım kg havuç
►Su
►1 kahve fincanı sıvıyağ
►3 yemek kaşığı pirinç
►1 çay bardağı pekmez
►1 adet limon suyu
►1 yemek kaşığı hardal
►Tuz
►Taze kekik
►Taze biberiye
Hazırlanışı:
Havuçları soyun. Jülyen doğrayın. Tencereye dizin. Suyunu koyup kısık ateşte havuçlar aldente olana dek pişirin. Bir kavanozun içerisine, yağı, pirinci, pekmez ve hardalı, limon suyunu, tuzu koyun. Çalkalayın. Havuçların üzerine dökün. Pirinçler pişince, ateşten alın. Kekik ve biberiyeyi incecik kıyın. Yemeğin üzerine serpin. On dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
►Yarım kg havuç
►Su
►1 kahve fincanı sıvıyağ
►3 yemek kaşığı pirinç
►1 çay bardağı pekmez
►1 adet limon suyu
►1 yemek kaşığı hardal
►Tuz
►Taze kekik
►Taze biberiye
Hazırlanışı:
Havuçları soyun. Jülyen doğrayın. Tencereye dizin. Suyunu koyup kısık ateşte havuçlar aldente olana dek pişirin. Bir kavanozun içerisine, yağı, pirinci, pekmez ve hardalı, limon suyunu, tuzu koyun. Çalkalayın. Havuçların üzerine dökün. Pirinçler pişince, ateşten alın. Kekik ve biberiyeyi incecik kıyın. Yemeğin üzerine serpin. On dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.