Pekmezli havuç yemeği
MODA HABER

Pekmezli havuç yemeği

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Mart 2011

Malzemeler:

►Yarım kg havuç
►Su
►1 kahve fincanı sıvıyağ
►3 yemek kaşığı pirinç
►1 çay bardağı pekmez
►1 adet limon suyu
►1 yemek kaşığı hardal
►Tuz
►Taze kekik
►Taze biberiye

Hazırlanışı:

Havuçları soyun. Jülyen doğrayın. Tencereye dizin. Suyunu koyup kısık ateşte havuçlar aldente olana dek pişirin. Bir kavanozun içerisine, yağı, pirinci, pekmez ve hardalı, limon suyunu, tuzu koyun. Çalkalayın. Havuçların üzerine dökün. Pirinçler pişince, ateşten alın. Kekik ve biberiyeyi incecik kıyın. Yemeğin üzerine serpin. On dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.