Malzemeler:
►250 gr kuru fasulye
►1 orta boy soğan
►1 diş sarmısak
►1 buket defne yaprağı,
►Taze kekik
►Maydanoz (iple bağlanacak)
►4 sap kereviz
►2 sap pirasa
►2 yemek kaşığı tereyağı
►4 adet domates
►2 yemek kaşığı yoğurt
►1 adet yumurta sarısı
►Tuz
►Karabiber
►Kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Fasulyeleri geceden ıslayın. Daha sonra üstünü örecek kadar sıcak su ile ateşe koyun. Soğan, sarimsak ve iple bağladığınız yeşillikleri ekleyin. Kereviz ve pırasayı küçük parçalar halinde doğrayın. Domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayıp karışıma ekleyin. 1 kaşık tereyağ ile kısık ateşte pişmeye bırakın. Fasulye yumuşayınca, içinden soğan ve iple bağladığınız yeşil buketi çıkartıp domatesli karışıma ekleyin. Rondoda püre yapın. Tekrar ocağa koyup baharatını ekleyin. Servise sunmadan önce yumurta sarısını yoğurt ile çırpın ve yavaş yavaş çorbaya yedirin. Kalan 1 kaşık yağı da ekleyip bir taşım kaynatın.
Afiyet olsun...