Pirinçli brokoli püresi
LIFESTYLE

Pirinçli brokoli püresi

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Aralık 2009

Malzemeler
►1 çay bardağı pirinç
►200 gram brokoli
►1 küçük patates
►1 çay kaşığı tereyağı
►2 çorba kaşığı süt

Hazırlanışı
Pirinçleri iyice yıkayın ve suyunu süzün. Bir tencereye koyun, pirinçleri 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Pirinçler iyice şiştikten sonra suyunu süzün ama, bu suyu dökmeyin, bir tencerenin içine koyun ve üzerine 1 su bardağı kadar su ilave edin. Suyun içine iyice yıkadığınız ve küp şeklinde doğradığınız patatesleri ekleyerek pişirin. Brokolileri de iyice yıkadıktan sonra çiçek çiçek ayırıp, patateslerin üzerine ilave ederek pişmeye bırakın. Tencerenin ağzı kapalı olsun. Patates ve brokoliler iyice yumuşadıktan sonra makineden veya süzgeçten geçirerek içine tereyağı ve süt de ekleyerek püre haline getirin. Haşlanmış pirinçleri de ilave ederek servis yapabilirsiniz. Bu lezzetli püreyi ızgara et çeşitlerinin yanında servis edebilirsiniz.



Kaynak: Bebeğim
Abone olmak için:
Tıklayın