Malzemeler;
►2 demet roka
►1 çay bardağı ince bulgur
►1 su bardağı sıcak su
►1 çay bardağı portakal suyu
►3 yemek kaşığı balzamik sirke
►3 yemek kaşığı zeytinyağı
►1 adet kırmızı soğan
►1 adet turp
►1 adet portakal
►Tuz
►Karabiber
Hazırlanışı;
Bulguru bir kaba alın; üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın. Üzeri kapalı olarak yumuşayana kadar dinlendirin. Diğer yanda rokaları temizleyip yıkayın ve ince kıyın. Kıyılmış rokaları yumuşayan bulgurlara ekleyin. Doğranmış turpları, küp doğranmış soğanları ve yarım halka doğranmış portakalları ilave edin. Bir kasede portakal suyu, balzamik sirke, tuz, karabiber ve zeytinyağını çırparak karıştırın. Malzemelerin üzerinde gezdirip iyice karıştırın. Servis edin.