Ramazan ayında oruç tutan kimi insanlar iftarda ve sahurda yanlış beslenebilirler. Bu durum birçok rahatsızlığı tetikler. İşte yanlış beslenmede en çok yapılan hatalar:
Çok yemek: İftarda vücudun ihtiyacından daha fazla yemek yenir. Boş olan mideyle bu kadar çok yemek yemesi, midede ağırlık, ekşime, yanma, bulantı, bağırsaklarda şişkinlik, kabızlık gibi problemler yapar.
Çabuk yemek: Sindirim önce ağızda çiğnemeyle başlar. Çabuk yemek yendiğinde doyma emiri henüz alınmadığı için hala aç hissedilir ve fazla yemek yenir. Bu da sindirim sistemini zorlar ve zamanla birçok hastalığa ve probleme neden olacaktır.
Çok çeşitli yemek: İftar sofrasındaki yiyeceklerin çok çeşitli olması , sağlık ve beslenme kurallarına uymaması birçok sağlık sorununa yol açar.
Yemekte çok su içmek: Yemek arasında çok su içmek, mide özsuyunun sindirime yardımcı olan enzimlerinin yapısını bozacağından sindirim zorlaşır.
Sahura kalkmamak ya da sahurda çok yemek: Sahura kalkılmazsa kan şekeri ve tansiyon erken saatlerde düşer. Uykuda sindirim yavaşlar. Böylece sahurda çok yemek sindirim sistemini zorlar.
Aç karnına sigara içmek: Aç karnına içilen sigaranın zararları çok daha fazla olduğu için, yemekten önce sigara içilmemelidir.