Malzemeler:
►6 bardak suda haşlanmış 1 tüm tavuk
►1 adet kuru soğan
►Tuz
►Cevizli harç için,
►2 su bardağı dövülmüş ceviz
►2 dilim bayat ekmek içi
►Toz kırmızı biber
►4 diş sarmısak
►1,5 bardak tavuk suyu
►Tuz
Hazırlanışı:
1 adet soğanla 6 bardak suda tavuğu haşalayın. Didikleyin. Macun kıvamındaki dövülmüş cevizlerin suyunu sıkın. Bayat ekmek içi ve tavuk suyuna ilave edin. Pütürsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Toz kırmızı biber, dövülmüş sarmısak ve tuzu ilave edip, iyice yoğurun. Bir bardak ılık tavuk suyu daha ekleyin. Harcı boza kıvamına gelinceye kadar inceltin. Ayıklanmış tavuk parçalarıyla karıştırın. Bir servis tabağına yerleştirin. Kırmızı toz biberli kızdırılmış tereyağı gezdirip, servise sunun.
►6 bardak suda haşlanmış 1 tüm tavuk
►1 adet kuru soğan
►Tuz
►Cevizli harç için,
►2 su bardağı dövülmüş ceviz
►2 dilim bayat ekmek içi
►Toz kırmızı biber
►4 diş sarmısak
►1,5 bardak tavuk suyu
►Tuz
Hazırlanışı:
1 adet soğanla 6 bardak suda tavuğu haşalayın. Didikleyin. Macun kıvamındaki dövülmüş cevizlerin suyunu sıkın. Bayat ekmek içi ve tavuk suyuna ilave edin. Pütürsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Toz kırmızı biber, dövülmüş sarmısak ve tuzu ilave edip, iyice yoğurun. Bir bardak ılık tavuk suyu daha ekleyin. Harcı boza kıvamına gelinceye kadar inceltin. Ayıklanmış tavuk parçalarıyla karıştırın. Bir servis tabağına yerleştirin. Kırmızı toz biberli kızdırılmış tereyağı gezdirip, servise sunun.