2 yaş ve sonrası için (4 kişilik)
Malzemeler
►1 küçük soğan
►1 kabak
►1 küçük havuç
►1 su bardağı bulgur
►2 domates
►1 tatlı kaşığı nane
►2-3 dal ince kıyılmış maydanoz
►Yarım çay kaşığı tuz
►1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Tencerenin içine soğanı ince ince kıyın ve yağla beraber kavurun. Daha sonra elinizdeki havuç, kabak ve domatesi küp şeklinde doğrayıp, aynı tencerenin içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Sebzelerin üzerine baharatları da ekleyip karıştırın. Bulguru da yıkadıktan sonra tencerenin içine koyun. Üzerine1.5 su bardağı kaynamış su (et suyu daolabilir) ilave edin. 5 dakika yüksek ateşte piştikten sonra, altını kısarak 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Piştikten sonra 5 dakika demlenmeye bırakın. Artık servis yapabilirsiniz.
Kaynak: Bebeğim
Abone olmak için: Tıklayın
Malzemeler
►1 küçük soğan
►1 kabak
►1 küçük havuç
►1 su bardağı bulgur
►2 domates
►1 tatlı kaşığı nane
►2-3 dal ince kıyılmış maydanoz
►Yarım çay kaşığı tuz
►1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Tencerenin içine soğanı ince ince kıyın ve yağla beraber kavurun. Daha sonra elinizdeki havuç, kabak ve domatesi küp şeklinde doğrayıp, aynı tencerenin içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Sebzelerin üzerine baharatları da ekleyip karıştırın. Bulguru da yıkadıktan sonra tencerenin içine koyun. Üzerine1.5 su bardağı kaynamış su (et suyu daolabilir) ilave edin. 5 dakika yüksek ateşte piştikten sonra, altını kısarak 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Piştikten sonra 5 dakika demlenmeye bırakın. Artık servis yapabilirsiniz.
Kaynak: Bebeğim
Abone olmak için: Tıklayın