Malzemeler
►2 su bardağı Amerikan pirinci
►250 gr. kuşbaşı tavuk eti
►150 gr. konserve mantar
►2 adet yeşil biber
►3 yemek kaşığı soya osu
►2 yemek kaşığı tereyağı
►Tuz
Hazırlanışı:
Pirici yıkayın. Tereyağını kızdırın pirinci ekleyin. Hafif kavurduktan sonra 3 su bardağı ekleyerek kaynayıncaya kadar yüksek ateşte sonra altını kısarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra üzerine kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakın. Tavuk etlerini ayrı bir tencerede kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. İçine biber, doğranmış mantarları ve soya sosunu da ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Sade pilav eşliğinde servis yapın.
►2 su bardağı Amerikan pirinci
►250 gr. kuşbaşı tavuk eti
►150 gr. konserve mantar
►2 adet yeşil biber
►3 yemek kaşığı soya osu
►2 yemek kaşığı tereyağı
►Tuz
Hazırlanışı:
Pirici yıkayın. Tereyağını kızdırın pirinci ekleyin. Hafif kavurduktan sonra 3 su bardağı ekleyerek kaynayıncaya kadar yüksek ateşte sonra altını kısarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra üzerine kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakın. Tavuk etlerini ayrı bir tencerede kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. İçine biber, doğranmış mantarları ve soya sosunu da ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Sade pilav eşliğinde servis yapın.