Sütlü Tavuk
MODA HABER

Sütlü Tavuk

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Ağustos 2011

Sütlü Tavuk
1 kg derileri alınmış tavuk but
Yarım su bardağı yarım yağlı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıcak su
1 soğan
4 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Süt ve yoğurdu bir kapta karıştırın. Soğan ve sarımsakları incecik kıyın. Zeytinyağını derin bir tavaya alın.Soğan ve sarımsağı öldürün. Tavuğu ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber, zencefil ve tarçını da koyup çevirerek az yağda kızartın. Süt ve yoğurdu çırpın. Köriyi 1 bardak sıcak su ile özeyin. Yoğurt karışımına ekleyin. Tavadaki tavuğun üzerine azar azar yedirin. 20 dakika karıştırarak pişirin. Tavanın altını kısıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine isteğe bağlı olarak,dere otu ya da file badem serpebilirsiniz.