Tahinli Büsküvi
MODA HABER

Tahinli Büsküvi

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Mart 2011

Malzemeler:

►250 gram tereyağ
►1 bardak toz şeker
►1 bardak tahin
►1 bardak dövülmüş ceviz
►1 yumurta
►Aldığı kadar un
►Vanilya
►Portakal kabuğu rendesi
►3 adet yumurta akı
►Dövülmüş fındık

Hazırlanışı:
Yumurtayı çırpın. Yumurta akları ve dövülmüş fındık hariç, diğer malzemeleri yumurtaya ekleyip,iyice yoğurun.Hamuru rulo yapıp streç filme sarın. Bir gün boyunca derin dondurucuda bekletin. Dondurucudan çıkartıp, dilimleyin. Yumurta akına bulayın.Fındık serpin.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına koyun.Üzerleri hafif pembeleşene dek pişirin.
***Püf Hamuru fırında çok tutmayın.Çıkınca taş gibi olurlar.