Tanduri tavuk (hint yemeği)
MODA HABER

Tanduri tavuk (hint yemeği)

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Aralık 2010

Malzemeler:

►4 tavuk göğsü
►Yarım limonun suyu
►2 bardak yoğurt
►1 adet küp doğranmış soğan,
►2 diş dövülmüş sarmısak
►1 yemek kaşığı rende zencefil
►2 tatlı kaşığı toz kişniş
►2 tatlı kaşığı kimyon
►1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
►1 çay kaşığı kaşığı toz zerdeçal
►1 çay kaşığı toz kakule
►1 çay kaşığı toz tarçın
►1 adet kuru dövülmüş süs biberi (isteğe bağlı)
► 3 yemek kaşığı zeytinyağı


Hazırlanışı:
Tavuk göğüslerini uzunlamasına 3'e bölün. Kağıt havluyla kurulayın. Elinizle ya da fırça yardımı ile limon suyunu üzerlerine sürün. Bir cam kaba yerleştirin. Tavukları avcarlamak için; tüm baharatı yoğurt ile rondoda çakin. Sosu tavuklara bulayın.Streç film ile kapatın.Sabaha dek buzdolabında bekletin. Önceden fırınınızı 250 C'ye ayarlayın. Fırın kabını folyo ile kaplayın.Tavukları birbirine deydirmeden fırın kalıbına yerleştirin. Üzerlerinde zeytinyağı gezdirin. Tavukların rengi turuncu olana dekpişirin. **Püf : Baharatlar size farklı gelebilir. "Nereden bulabilirim?" diyebilirsiniz. Tabii ki aktarlardan. Aktarlarımızda yok, yok.