Malzemeler;
►2 büyük boy elma
►1,5 su bardağı elma suyu
►1 çay bardağı kuru kızılcık
►Yarım çay kaşığı tarçın
►3-4 adet karanfil
►2 adet mandalina ya da portakal (kabuğu soyulmuş,çekirdekleri çıkartılmış ve bölünmüş)
Hazırlanışı;
Elmaları kabuğunu ve çekirdeğini soyup ikiye ayırın. Yanmaz bir tavaya elma suyunu ilave edin. Elmaları iç kısmı aşağıya bakacak şekilde yerleştirin. 5 dakika kısık ateşte pişirdiktan sonra,kızılcık, tarçın ve karanfili ilave edip ısıyı düşürün. 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Ocaktan almak üzereyken, mandalinaları yerleştirin. 2 dakika sonra altını kapatın.
Püf**Dondurma ya da yaptığınız sade kekin yanında ikram edin.