Malzemeler
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 çay kaşığı maya
3 adet elma
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı esmer şeker
2 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı
Un, maya ve şekeri bir kapta karıştırın. Başka bir kaba sütü, tereyağını ve tuzu ekleyin, malzemeler iyice bütünleşene kadar karıştırın. Sütlü karışımı diğer malzemelere ilave edin ve yumuşayıncaya dek yaklaşık 8 dakika elde yoğurun. Hamuru yağlanmış bir kaba koyun ve 1,5 saat kabarması için bekleyin. Hamur kabarırken ekmeğin içini hazırlayın. Bütün malzemeleri bir kâsede karıştırın. Kabaran unu iki parçaya bölün. Ayırdığınız parçaların her birini dikdörtgen şeklinde açın. Hazırladığınız karışımı hamurun ortasına dökün. Hamurun kenarlarını şerit şeklinde kesin. Sol kenardan başlayarak çapraz şekilde katlayın. Bu işlemi diğer hamura da uygulayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Üzerleri kızarınca fırından alın ve üzerlerine bekletmeden tereyağı sürün. 15 dakika soğumaya bırakın dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.




